interview bloggers

Merellisanne

1.Hoi Merel , wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Hoi, mijn naam is Merel en ik schrijf sinds juni dit jaar voor mijn blog Merellisanne.nl. Op mijn lifestyle blog vind je posts over dingen die mij bezighouden. Reis tips voor Parijs (waar ik regelmatig ben omdat mijn vriend daar woont), de leukste hotspots, bizarre dingen die ik heb meegemaakt en nog veel meer.

2.Wat was je doel met het starten van je blog?

In 2012 ben ik met mijn eerste blog begonnen omdat ik een high school year in Amerika ging doen en het thuisfront op de hoogte wilde houden van mijn avontuur. Vervolgens heb ik verschillende blogs gehad omdat ik het ontzettend leuk vind om te bloggen. Een specifiek doel heb ik eigenlijk niet, ik blog omdat ik er plezier in heb en omdat ik de dingen die ik meemaak graag met anderen deel. Ik bevind mij regelmatig in bizarre situaties en denk dan altijd, dit verhaal wil ik delen op mijn blog.

3. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven?

Bloggen is voor mij prima te combineren met mijn dagelijks leven omdat ik best veel vrije tijd heb. Ik studeer journalistiek dus soms kan ik mijn blog zelfs inzetten bij schoolopdrachten. Zo onderzocht ik wat mijn lezers van mijn blog missclumsy.com vinden voor het vak onderzoek en kan ik het aantal uren dat ik aan mijn blog schijf gebruiken voor de 50 uur journalistieke activiteit die ik per jaar moet doen.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Ik blog nu ruim vijfenhalf jaar. Helaas heb ik niet zoveel geblogd als ik zou willen omdat er elke keer andere dingen tussen komen. Als ik meer tijd in mijn blog gestoken had dan had ik veel meer geleerd. Sinds ruim een maand heb ik mijn nieuwste blog online en hier wil ik veel tijd aan besteden.

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Nee ik heb eigenlijk nooit vervelende reacties gehad.

6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Ik hou een lijstje bij met onderwerpen waarover ik wil schrijven. Zodra ik een nieuw idee heb zet ik die op mijn lijstje. Meestal typ ik mijn berichten, lees ze een keer of twee door om ze vervolgens te publiceren. Echt vooruit werken doe ik weinig, maar ik vind wel dat ik dit meer zou moeten doen.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Als ik een writersblock heb ga ik blogs van anderen lezen, even de deur uit om inspiratie op te doen of 10 minuten freewriten. Bij freewriten schrijf je 10 minuten lang aan één stuk door over een bepaald onderwerp zonder een pauze te nemen. Ik kies bijvoorbeeld het thema vakantie en schrijf alles op wat er in mij opkomt wat hiermee te maken heeft. Niet als een lijstje, maar als één lopende tekst.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren?

Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit? Nee, ik heb geen vast rooster. Het liefst zou ik iedere dag uploaden, maar ik heb niet altijd genoeg inspiratie. Ik probeer 2 tot 3 keer in de week iets nieuws te plaatsen.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik hoop meer structuur te vinden in het bloggen. Voorruit werken, uploaden op vaste momenten en iets meer eenheid in mijn content. Ik wil mezelf graag ontwikkelen op het gebied van fotografie en wil graag goede content maken. Mijn blog is nu nog een beetje een rommeltje en ik zou graag een website hebben waar ik echt trots op kan zijn.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Het belangrijkste van bloggen is dat je plezier hebt in wat je doet. Als je blogt omdat je graag bekend wil worden of gratis spullen ontvangen dan is het echt zonde van je tijd. Waarom zou je iets doen wat je eigenlijk helemaal niet leuk vind?

 

Je kunt merel vinden op:

www.Merellisanne.nl.

21-12-18

AVO Magazine

1.Hoi Francisca, wat leuk dat ik je mag interviewen. Kun je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Maar natuurlijk! Mijn naam is Francisca Hagen en ik heb een grote passie voor Japan sinds jongs af aan. Uiteindelijk wilde ik deze passie delen door het starten van een forum in 2003, dit forum bestaat nog steeds en is nog altijd (in mindere mate) actief, maar ik wilde op een andere manier dingen kunnen delen. Dat gebeurde met AVO Magazine!

AVO Magazine is in 2012 van start gegaan onder de naam AVO Blog, maar omdat ik merkte dat de sitenaam niet zo heel serieus genomen werd door diverse mensen (“Het is maar een persoonlijke blog”), heb ik besloten om 2018 van start gegaan onder een andere naam. Van de naam AVO wil ik niet afstappen, omdat ik die naam al zeker 15 jaar gebruik en inmiddels wel een merknaam te noemen is in de Japan-gerelateerde scene.

2.Wat was je doel met het starten van je blog?

Al heel lang wilde ik een aparte site hebben met nieuwtjes in connectie met AVO Forum, maar had geen goed beeld van hoe ik dit precies wilde. Eerst wilde ik mededelingen delen van aankomende AVO Forum meetings tussen forumleden, maar die werden minder populair. Uiteindelijk ben ik AVO Magazine gestart omdat ik om mij heen geregeld geluiden hoorde dat er helemaal niet zoveel Japanse muzikanten in Nederland optreden. Tegenwoordig weten veel mensen dat dat helemaal niet zo is, mede dankzij de berichtgeving van AVO Magazine. Zelf organiseer ik ook nog weleens concerten voor indie Japanse muzikanten.

AVO Magazine gaat niet alleen over Japanse muziek en aankondigingen van concerten en tours in Europa van Japanse bands, maar ook over de cultuur van Japan, van anime en manga tot aan reizen naar Japan tot aan het reviewen van leuke Japanse producten. Zelf interview ik ook mensen die een connectie hebben met Japan. Japanse muziek heeft nog wel de overmacht op AVO Magazine, maar dat is helemaal niet erg! Ik hoop natuurlijk heel veel mensen te kunnen inspireren met het ontdekken van toffe leuke muzikale acts uit Japan!

3. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven?

Ik begon met bloggen net in de periode dat mijn studie Communication and Multimedia Design aan de Haagse Hogeschool eindigde, daardoor had ik wat meer vrije tijd om artikelen te schrijven tussen de (bij)baantjes door. Na een aantal jaren communicatieadviseur geweest te zijn ben ik nu actief als online marketing medewerker. Ik ben 32 uur in de weer met mijn baan en in de weekenden probeer ik Japan-gerelateerde evenementen te bezoeken en daar over te schrijven. Dat lukt niet altijd en soms moet ik gastschrijvers/fotografen vragen of zij voor mij willen inspringen. Gelukkig heb ik een betrouwbaar team die dat zeker voor mij wil doen, het zou tof zijn dat AVO Magazine als een soort van springplank naar andere toffe mogelijkheden in het schrijf- en fotografiewerk kan dienen voor hen. Veelal moet ik na werktijd mijn artikelen schrijven om alles bij te houden. Ik heb natuurlijk inmiddels keuzes gemaakt in wat ik echt wil publiceren en wat eventueel leuk is als mij dat lukt. Er is helaas geen kloon van mijzelf om dat te doen.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

AVO Magazine bestaat sinds 2012. Ik heb daarvoor wel persoonlijke blogs gehad, maar ik wilde een blog hebben met een serieuzere toon. Ik heb diverse afslagen genomen om te kunnen groeien met AVO Magazine, maar ik moet zeggen dat ik zeker op de goede weg ben. Al ben ik best wel kritisch op

mijzelf. Toch zie ik mogelijkheden om nog meer te groeien, vooral omdat ik daarnaast ook weleens een concert organiseer. En verder kijk ik uit naar een festival in september: AVO J-Music Festival, waarbij ik 15 jaar AVO vier. En om eerlijk te zijn, is dat best wel tof dat gaat gebeuren!

Francisca-Hagen-AVO-Magazine

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Ik krijg soms reactie op berichten dat ik te laat ben met het delen van een bepaalde aankondiging, maar dan leg ik netjes uit dat ik de website merendeels zelf actueel hou en dat het daardoor soms lastiger is om nieuwtjes op te zoeken. Ik krijg soms een persbericht binnen van een aanstaande tour of evenement, maar veelal moet ik het zelf opzoeken. Tegenwoordig publiceer ik ook nog in het Engels, waardoor het iets langer duurt voordat een artikel online staat.

Ook heb ik een keer gehad dat ik op mijn vingers getikt ben door een lezer op het feit dat ik Tokio verkeerd had geschreven, het moest volgens de lezer Tokyo zijn. Inmiddels schrijf ik zelf wel Tokyo (en Kyoto), omdat ik Tokio (en Kioto) naar mijn gevoel niet mooi vind. Maar Tokio is wel de officiële schrijfwijze en dat heb ik ook wel uitgelegd, maar heb daar nooit reactie op gekregen. Het is vaak toch wel dat men wat plaatst en uiteindelijk niet benieuwd zijn naar het antwoord.

6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

In de tijden dat ik vrij ben van werk en evenementen, ga ik rondsnuffelen op het internet, vooral op social media, of er wat nieuws is. Als dat zo is, dan noteer ik dat ergens en ga ik er na werk of in het weekend ermee aan de slag om het zo snel mogelijk te publiceren. Heel soms krijg ik een e-mail of een tag via de social media met informatie over een evenement of iets wat super interessant is om te delen. Dat bekijk ik en dan ga ik aan de slag met de informatie. Bij het delen van informatie over een band of artiest die nog niet eerder op de site is vermeld, ga ik altijd informatie opzoeken om zo correct mogelijk de muzikant te introduceren. Om geïnspireerd te raken ga ik altijd naar de muziek luisteren en zo ontdek ik soms ook nieuwe muzikale acts om te introduceren.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Ik schrijf veelal artikelen waarbij ik aankondigingen doe van aankomende concerten en tours, dat is een andere manier van schrijven in vergelijking met informatieve artikelen, reviews of columns. Ik vind het allemaal zeer interessante manieren van schrijven en ook zeer uitdagend, maar het schrijven van een review gaat mij minder makkelijk af dan het schrijven van een column of een aankondiging. Als ik een writersblock heb, dan stap ik er van weg. Ik ga dan heel wat anders doen, zoals het bekijken van een serie of ik ga naar buiten. Op een bepaald moment voel ik dat ik weer inspiratie heb en dan ga ik achter mijn laptop zitten en ga ik direct aan de slag.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo ja, hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

In het prille begin begon ik met het publiceren van twee artikelen per week, dat zou komen op 6 tot 8 artikelen per maand. Dat schroefde ik gauw op naar 5 dagen in de week, 20 tot 25 artikelen per maand, waarbij het weekend werd vrijgehouden. Dit deed ik expres, omdat ik het idee had dat de weekenden de momenten konden zijn dat ik veel tijd kon hebben om artikelen te schrijven. Maar als je dan naar evenementen gaat, heb je opeens geen tijd meer in het weekend.

Inmiddels publiceer ik nog steeds voornamelijk doordeweeks, maar als er ‘brekend’ nieuws is in het weekend dan publiceer ik het gewoon. En als er op maandag of dinsdag geen artikel is, dan maak ik mij er niet eens echt druk om, al moet ik zeggen dat dat mij heel veel kopzorgen heeft gebracht een aantal jaren terug. Maar ik merk dat de berichten via social media soms nog wel even blijven rondzweven en mensen AVO Magazine wel weten te vinden. Ik probeer wel zeker doordeweeks 3 tot 5 artikelen te publiceren. Ik kom soms makkelijk aan de 20 artikelen per maand en als dat er minder zijn, dan ben ik nog steeds tevreden.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik vind het moeilijk om vooruit te kijken. Ik kijk alles eigenlijk met de week en soms iets verder. Ik hoop natuurlijk nog jaren actief te mogen zijn met AVO Magazine en het organiseren van concerten. Daarbij hoop ik met AVO Magazine zo te kunnen groeien, dat mensen mij gauwer zullen herkennen. Maar ik blijf natuurlijk nog steeds erbij dat ik helemaal hoop dat ik Japanse indie muzikanten zo kan promoten dat ze groter en bekender worden dankzij mijn werk op AVO Magazine. Dat zou echt super zijn!

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Wat ik soms tegenkom bij startende bloggers is dat ze zeer enthousiast aan de gang gaan en dan na een tijdje toch stoppen, omdat ze misschien het idee hebben gekregen dat het toch best wel veel werk is om een blog bij te houden of dat de inspiratie weg is. En dat is best zonde, ik heb heel veel toffe beginnende blogs in de categorie van Japan-gerelateerd zien starten en stoppen in een paar maanden tijd. Soms denk ik dan: waarom ben je niet bij mij of bij een andere ‘concullega’ gestart met schrijven om aan te voelen of het iets voor je is?

Ik ben zelf ook zeer enthousiast aan de slag gegaan, maar toch begon ik met een aantal artikelen per week. Dan heb je ook meer ruimte om vooruit te gaan schrijven en dat geeft ook rust aan het hoofd. Je kunt dan ook goed nadenken over wat het doel is van je blog en hoe je verder wil groeien. Verder is het zeker een tip om andere bloggers in dezelfde categorie te steunen. Samen sta je sterker. Het onderwerp Japan is nogal breed, dus dat ik sterker ben in het schrijven over Japanse muziek en de andere over reizen in Japan of over anime (animaties), geeft aan dat we allemaal toch net iets anders zijn maar allemaal dezelfde passie voor Japan delen!

 

Je kunt  Francisca vinden op:

https://avo-magazine.nl

Facebook

Twitter

19-12-18

Interoirtwin.com

1.Hoi Ilse , wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Ik ben Ilse, 33 jaar en woon met mijn man en hond Jackie in Arnhem. Een kleine 2 jaar geleden ben ik een blog over interieur begonnen. Op InteriorTwin.com deel ik alles wat te maken heeft met wonen en interieur: van binnenkijkers, interieurtips, de nieuwste trend tot DIY.

2.Wat was je doel met het starten van je blog?

Ik was al een aantal jaren actief op Instagram, maar kon daar voor mijn gevoel onvoldoende mijn verhaal kwijt. Ik wilde graag het verhaal kwijt achter mijn keuzes vertellen en uitleggen hoe iets tot stand was gekomen. Een blog beginnen was daarom een logische vervolgstap.

3. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven?

Tegenwoordig is de blog en het beheren van mijn social media accounts het grootste gedeelte van mijn werk. Dit combineer ik met mijn werk als interieurstylist en trainer social media. Omdat ik als ondernemer werk ben ik vrij in het indelen van mijn dagen, ideaal! Het schrijven van mijn blogs kost gemiddeld 1 dag in de week tijd, maar de styling, fotografie, acquisitie, beheren van social media enz enz neemt natuurlijk veel meer tijd in beslag.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

De blog bestaat nu bijna twee jaar. Het begon ooit als hobby, maar is inmiddels uitgegroeid tot mijn bedrijf. Het is leuk om te zien hoe de blog zich steeds verder ontwikkelt, inmiddels heb ik ook twee gastbloggers. Ik ben nooit helemaal tevreden, want ik geloof dat dingen altijd beter kunnen. Maar ik ben wel erg trots op wat ik in nog geen twee jaar heb weten neer te zetten.

interiortwin-logo-e1514492389241

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Ja, dat gebeurt wel eens. Ik probeer altijd te achterhalen waarom iemand negatief reageert. Soms is dat omdat iemand iets niet mooi vindt. Dat kan en smaken verschillen, dat is niet erg. Soms is de negatieve reactie nergens op gebaseerd. Door het te analyseren, soms samen met collega bloggers, blijkt dan vaak dat er bijvoorbeeld een stukje jaloezie bij zit. Op die manier kan ik de reactie makkelijk naast mij neer leggen.

6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Ik heb vaste dagen waarop er een blog online komt, de dinsdag, donderdag en zondag. Dit helpt mij om gestructureerd te werken. Verder werk ik niet erg gestructureerd omdat ik juist geloof in creativiteit. De ene keer maak ik eerst de foto’s en de andere keer eerst de tekst, net wat goed voelt op dat moment.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

In het verleden had ik daar wel eens last van. Tegenwoordig hou ik een lijstje bij op mijn mobiel met blog ideeën. Op dit lijstje staan inmiddels meer dan 100 nog niet uitgevoerde ideeën. Als ik het even niet meer weet scroll ik door deze lijst en er is altijd wel een onderwerp waardoor ik weer inspiratie krijg.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Ja, in principe komt er een blog op dinsdag, donderdag en zondag uit. Heel soms lukt het niet op drie keer in de week een blog uit te brengen. Ik zorg er dan in ieder geval voor dat op Facebook toch drie keer in de week iets gedeeld wordt, al is het maar een oude blog.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik ga ervan uit dat ik voorlopig drie keer in de week blijf bloggen, want meer is niet altijd beter. Wel werk ik eraan om mijn bezoekersaantal te laten groeien. Mijn streven ligt nu op 10% per maand, maar het is even afwachten of dit in de zomervakantie ook lukt. Ik ga ervan uit dat ik de komende jaren leuke inspiratie kan blijven delen en met interessante opdrachtgevers kan blijven samenwerken en hoop hierin nog verder door te groeien.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Start een blog omdat je anderen wilt inspireren en niet omdat je er geld mee wilt verdienen. Als je goed bent in wat je doet en anderen inspireert dan komen die opdrachten vanzelf. Investeer in een goede techniek en layout van de site. En een .com of .nl pagina ziet er een stuk professioneler uit dan bijvoorbeeld een wordpress.com pagina, gun jezelf die paar tientjes in het jaar nou gewoon daarvoor. En af en toe een spellingsfoutje is echt niet erg, maar zorg er wel voor dat je tekst niet bol staat van taalfouten en gewoon lekker leest!

 

Je kunt Ilse vinden op :

www.InteriorTwin.com

Facebook

17-12-18

PS Cheryl

1.Hoi Cheryl , wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Jazeker! Mijn blog ps. Cheryl (www.pscheryl.nl) is een mama- lifestyle blog waar ik schrijf over alles waar ik blij van word. Of het nu gaat om mijn eigen ervaringen als mama, lekkere recepten, leuke DIY of kidsproof hotspots door heel Nederland. Er zijn veel leuke artikelen te lezen.

2.Waarom ben je gaan bloggen over moederschap?

Zelf vind ik het enorm leuk om ervaringen van andere moeders te lezen. Daarnaast vind ik schrijven leuk en wilde ik op mijn beurt mijn eigen ervaringen weer delen. Zo is het balletje gaan rollen..

3. Hoe combineer je het bloggen met je moederschap?

Soms is dat wel eens lastig. Maar meestal schrijf ik mijn artikelen wanneer Wisse ligt te slapen tussen de middag, of doe ik ’s avonds nog het één en ander. Ik wil er eigenlijk niet mee bezig zijn wanneer hij wakker is.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Ps. Cheryl bestaat sinds november 2017. Nog heel even en ik kan mijn eerste blog-verjaardag vieren! Ik ben erg blij met alle lieve lezers en leuke reacties die ik krijg.

thumbnail_foto04

5.heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Niet zozeer negatieve reacties. Gelukkig niet moet ik zeggen. Wel dat er mama’s zijn die het niet altijd met mij eens zijn. En dat hoeft ook absoluut niet. Zo deel ik bijvoorbeeld geen herkenbare foto’s van Wisse op mijn blog of social media (www.instagram.com/pscheryl).

6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Ik probeer van te voren te bedenken waarover ik wil gaan bloggen. Zo kunnen op de meest rare momenten onderwerpen in mijn hoofd schieten. Wanneer ik op de trein sta te wachten, wanneer ik op bed lig of gewoon in de rij voor de kassa. Ik schrijf ze zo snel mogelijk op en schrijf zoveel mogelijk steekwoorden op wat ik er in wil verwerken. Zo heb ik voordat ik echt

achter de laptop kruip soms al een hele blog af in mijn hoofd. Daarna komen de foto’s meestal.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Gelukkig heb ik dat niet zo vaak moet ik zeggen. Ik heb meestal wel een voorraadje aan leuke onderwerpen op de plank liggen. Als ik even niets meer heb liggen, ga ik bijvoorbeeld een rondje Pinterest of Instagram doen. Gegarandeerd succes op leuke onderwerpen.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Ja, ik heb een vast rooster. Elke woensdag en zondag om 06:00 uur komt er een blog van mij online. Daarnaast komt elke eerste vrijdag van de maand een inspirerende mama aan het woord in de rubriek memtalk. Nu het zomervakantie is, heeft mijn blog ook een klein beetje vakantie waardoor er niet 2x maar 1x per week een blog online komt. Vanaf september is het weer normaal.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

In de toekomst hoop ik mijn blog nog meer te kunnen uitbreiden. Leuke samenwerkingen aan te kunnen gaan en nog meer mama’s (to be) te kunnen bereiken. Dat zou ik echt fantastisch vinden!

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Tips! Uhm, ik denk dat het belangrijkste is dat je er plezier in hebt en houdt! Men denkt er soms heel gemakkelijk over, maar het is tijdrovender dan gedacht. Elke blog kost mij ongeveer 4 uren. Dus ook wanneer je een blog wilt beginnen, doe het alleen als je er voor de 100% voor wilt gaan! Dan gaat het je ook lukken, dat weet ik zeker!

Liefs, Cheryl

12-12-18

Morgabe Corteel

1.Hoi Morgane , wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Hoi! Ik ben Morgane 20 jaar en blog bijna 3 jaar. Ik woon in België aan de kust en heb al vijf jaar een relatie met mijn vriend. Ik werk als medisch secretaresse in een huisartsenpraktijk. Ik blog over alles wat me lief is. Dat gaat van beauty, lifestyle, travel, fashion en meestal persoonlijke verhalen. Mijn blog is een beetje als een dagboek.

2.Wat was je doel met het starten van je blog?

Ik wilde al heel lang bloggen, ik ben ermee begonnen om mijn verhaal te doen. Zowel persoonlijk als alles wat ik vind over alles wat ik kocht. Mensen entertainen vind ik ook heel erg leuk.

3. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven?

Ik heb, in tegenstelling tot heel veel bloggers geen schema. Ik blog nu wanneer ik een leuk idee heb en er echt helemaal achter sta. Ik werk nu part time dus ik heb alle tijd die ik wil. Ook de weekends ben ik vrij, dus geen problemen!

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Zoals ik al zei, blog ik nu in augustus 3 jaar. Ik ben heel enthousiast begonnen maar ik struggle soms met het feit dat het heel moeilijk is om je nu nog te onderscheiden van de rest. Want er zijn zo veel blogs over alle verschillende onderwerpen. Ik vind het soms jammer dat ik niet super creatief ben op sommige momenten om op een uniek idee te komen. Maar wanneer ik weer te pakken heb kan ik er helemaal voor gaan! Daar ben ik nu weer aan toe, de drive is terug en ik probeer alle ideeën op een rijtje te zetten en in woorden uit te brengen. Ik heb enkele artikels waar ik zeer tevreden over was die heel goed bekeken werden. Dus ik kijk tevreden terug.

img_20180407_1205281 (1)

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Nee, eigenlijk geen een. Op peda, (op kamers voor de Nederlanders onder ons) spotte m’n kotgenoten er soms mee, maar dat was het eigenlijk.

6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Ik heb geen standaard routine, als ik iets in m’n hoofd heb zet ik het in de notities van m’n gsm. Daarna in de concepten van m’n site en daarna begin ik met schrijven. Eerst omslachtig daarna stop ik er wat structuur in. Daarna foto’s erbij zoeken al dan niet zelfgenomen of stockfoto’s daarna maak ik een uitgelichte foto via Canva.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Ik heb soms inderdaad last van een writersblock, dan laat ik het bloggen even voor wat het is. Dan surf ik gewoon wat rond op internet, meest vanal Pinterest. Denk ik over wat ik allemaal geleerd heb of gedaan heb. En dan vloeit er een nieuw artikel.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Zoals hierboven al vermeld. Heb ik geen schema, vroeger had ik die wel maar dat wisselde veel af. Van een artikel per week naar drie.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik ben nu van plan om terug actief te worden. Ik hoop dat ik terug een artikel per week kan posten en die daarna misschien terug op te krikken naar twee of drie. Maar dat zie ik dan wel weer, eerst kijken hoe het nu verder gaat.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Gewoon schrijven over wat je lief heeft, dan houd je het vol en geef je de passie door. Hetgeen je echt niet mag doen is artikels klakkeloos overnemen, als je een idee goed vindt geef er je eigen twist aan en vermeld je bron. Met foto’s moet je ook heel goed opletten!

Je kunt Morgane volgen op:

https://morganecorteel.wordpress.com/

10-12-18

Your Intalian Travel Guide

1.Hoi Romee, wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Mijn naam is Romee Ik ben de oprichter van http://www.youritaliantravelguide.com, een online magazine dat zich focust op Italiaanse reizen, food & lifestyle. Afgelopen halfjaar woonde ik in Rome om vanuit daar een groot deel van Italië te ontdekken én over te schrijven natuurlijk. Your Italian Travel Guide focust zich voornamelijk op jonge (20-35 jaar), reislustige dames die graag verschillende steden in Italië willen ontdekken, lokaal geproduceerd eten willen proeven en ervan houden om tussen het sightseeing door een dagje te ontspannen aan het strand.

2.Wat was je doel met het starten van je blog?

Een aantal jaar geleden ben ik hopeloos verliefd geworden op Italië en alles eromheen. Ik kan zo genieten van de Italiaanse cultuur en ook bijvoorbeeld de Italiaanse keuken, dat ik dit met iedereen wil delen. Het doel is dan ook om reizigers te inspireren en informeren over alles wat Italië te bieden heeft.

3. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven?

Tot afgelopen maand heb ik het bloggen weten te combineren met een hbo-studie Media, Informatie en Communicatie. Maar sinds kort ben ik dus fulltime aan het bloggen.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hierop terug, ben je er tevreden over?

Your Italian Travel Guide bestaat al 4 jaar en heeft in die tijd ook veel veranderingen doorgemaakt. Omdat ik mijn blog ook bij veel schoolopdrachten betrok, heb ik door de jaren heen veel feedback gehad. Zo leerde ik bijvoorbeeld vanuit school om teksten te schrijven, een website te bouwen en goede foto’s te maken. Ik ben erg tevreden over de veranderingen die de blog heeft doorgemaakt en daarom heb ik ook besloten om hier fulltime mee verder te gaan.

30265377_981191075371487_5944176467842695168_n

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Ik heb eigenlijk nooit negatieve reacties gehad op mijn blog. Vaak kwam de blog wel ter sprake en kreeg ik veel opbouwende kritiek of tips. Hier heb ik veel aan gehad en daar ben ik ook heel dankbaar voor.

6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Een bepaalde werkwijze, lastig! Ik maak gebruik van een aantal programma’s om de blog goed te kunnen organiseren en mijn ideeën te kunnen verwerken. Daarnaast heb ik zoals de meeste bloggers natuurlijk een content planning, een social mediastrategie en voer ik heel veel online marketing activiteiten uit die ten goede komen van mijn blog.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Ik stroom over van de ideeen, dus nee tot nu toe heb ik nog geen writers block ervaren. Ik denk dat als je hier last van hebt je gewoon even dichter tot jezelf moet komen. Waarom ben je begonnen met bloggen, wat zijn je persoonlijke interesses en wat kun je hierover schrijven. Zoek best- en worst practices en probeer hiervan te leren.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Ik maak inderdaad gebruik van een content planning waarbij ik probeer om de onderwerpen die op mijn website verschijnen (reizen en inspiratie, culinair, lifestyle(boeken, muziek, italiaanse taal) af te wisselen. Ik streef ernaar om elke week 2 blogs te publiceren, dus dit zijn 8 artikelen per maand.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs, wat verwacht je van de toekomst?

Ik hoop vooral dat ik heel veel plezier uit mijn blog kan halen. Ik vind het heel erg leuk om andere mensen te bereiken met informatie en tips over Italie, en hen wellicht overhalen om naar Italie te gaan of om een bepaalde activiteit uit te voeren vind ik heel erg leuk. Ik hoop dat, nu ik meer tijd te besteden heb, ik met mijn blog ook flink kan groeien en nog veel meer italie liefhebbers kan bereiken.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Wat ik zelf belangrijk vind is om persoonlijk te zijn. Lezers willen graag zichzelf identificeren met een persoon, of zich kunnen inleven in een bepaalde situatie. Maak het persoonlijk, houdt het dicht bij jezelf en heb vooral veel plezier in wat je doet. Dit zal ook worden opgemerkt door je lezers.

Je kunt Romee volgen op:

www.youritaliantravelguide.com

Facebook

Instagram

07-12-18

By Francoise Blog

1.Hoi Stéphanie, wat leuk dat ik je mag interviewen. Kun je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Hoi, ik ben Stéphanie van By Françoise Blog! Françoise is mijn 2e naam en verwijst naar de Franse zangeres Françoise Hardy. Voor mij staat ze voor het Franse je ne sais qoui-gevoel dat de meeste Franse vrouwen uitstralen. Ze zijn sterk, vrouwelijk en onafhankelijk. Ik ben 38, getrouwd en (bewust) kinderloos. De wereld is zo groot en ik wil nog zo veel zien! Daarnaast heb ik 2 lieve peetkinderen en genoeg kinderen in de buurt van vriendinnen, ik hoef me niet te vervelen.

2.Wat was je doel met het starten van je blog?

Ik heb journalistiek gestudeerd en werkte eind 2015, begin 2016, als eindredacteur. Omdat ik vooral veel teksten redigeerde, miste ik het creatieve schrijfproces. Om die reden ben ik in januari 2016 met bloggen begonnen. Ik vond het leuk om anderen te inspireren en andere bloggers te leren kennen.

3. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven?

Dat is soms best een uitdaging, ik werk 40 uur per week, sport daarnaast en heb ook nog gewoon een huishouden. In het begin blogde ik om de 3 dagen, maar tegenwoordig plaats ik elke donderdag een nieuwe blog. Dat is een betere balans. Ik probeer onderwerpen vooruit te verzinnen en te verdelen over de verschillende pijlers binnen mijn blog. Vervolgens schrijf ik meestal 1 avond in de week. Het uitzoeken en bewerken van foto’s kost vaak nog het meeste werk, schrijven is vaak zo gebeurd.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Ik blog nu ruim 2,5 jaar en ben daar best tevreden over. Ik merk wel dat er inmiddels al wel wat bloggers zijn gestopt en dat een aantal mensen is overgestapt naar Youtube. Ikzelf heb daar het geduld meestal niet voor. Een blog lezen is leuk, maar een filmpje duurt me al snel te lang. Ik ben echter wel een fan van Instagram en Instagram Stories. Superleuk om zoveel leuke mensen te kunnen volgen!

27368708_406921939738155_3467919401808166037_o

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Nee, eigenlijk niet. En als dat al het geval zou zijn, dan zou ik me daar niet te veel van aantrekken. Leven en laten leven.

6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Ik bedenk vaak tijdens een brainstormsessie onderwerpen en zet die dan snel weg in WordPress, zodat ik de onderwerpen niet vergeet. Ik probeer dan ook alvast te kijken naar het ritme binnen de verschillende pijlers (lifestyle, wonen, reizen en persoonlijke verhalen).

Vervolgens heb ik een vaste avond om teksten te schrijven en foto’s uit te zoeken en te bewerken.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Ik heb hier gelukkig niet heel vaak last van. Onderwerpen komen vaak vanzelf wel op mijn pad. Het grote probleem is vooral een gebrek aan tijd.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

In het begin plaatste ik om de 3 dagen een nieuwe blog, later werd dat om de 4 dagen. Wegens tijdsgebrek is dat nu 1 keer in de week. Ik probeer nu elke donderdag een nieuwe blog online te zetten. Dat maakt het hopelijk wat overzichtelijker voor volgers!

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik hoop nog heel veel leuke bloggers te ontmoeten! Want dat vind ik toch wel het allerleukste aan bloggen: in contact komen met anderen. Netwerkbijeenkomsten of perslunches zijn er goed voor! Verder hoop ik eindelijk genoeg geld bij elkaar te sparen voor een mooie spiegelreflexcamera! Ik heb dit voorjaar al een fotocursus gevolgd en wil nu een goede camera kopen.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Probeer origineel te zijn. Publiceer liever wat minder blogs die echt goed zijn, dan elke dag 1 die inhoudelijk niks voorstelt. En let op taal- en spelfouten. Want dat kan écht niet in een blog, ik knap hier als lezer op af.

 

www.byfrancoiseblog.com

Instagram

Facebook

03-12-18

Mieke’s Mind

1.Hoi Mieke , wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan  je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

– Mijn naam is dus Mieke, 29 jaar en ik kom uit Brabant. Ik blog voor mijn persoonlijke pagina: Miek’s Mind. Op Miek’s Mind vind je artikelen in de categorieën beauty, lifestyle en fashion. Met regelmaat schrijf ik ook over travel want ik vind het heerlijk om te reizen en nieuwe hotspots te ontdekken. In mijn vrije tijd voetbal ik en daarnaast houd ik van lekker eten en gezellige feestjes.

2.Wat was je doel met het starten van je blog?

Mensen enthousiasmeren. Mijn enthousiasme overbrengen aan de lezers. Dat was en is de insteek van mijn blog. Daarnaast vind ik het hartstikke leuk wat ik allemaal voor mijn blog heb mogen en kunnen doen. Toffe samenwerkingen en nieuwe mensen leren kennen.

3. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven?

Momenteel ben ik nog aan het kijken hoe ik dit het beste kan combineren. Sinds een maand werk ik namelijk 40 uur en daarnaast sport ik twee keer per week en heb ik ook nog een sociaal leven ;-). Eerder plaatste ik vier artikelen per week maar nu heb ik een ‘zomerrooster’ en plaats ik drie artikelen. Ik denk dat ik dit aan blijf houden.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Momenteel heb ik 3,5 jaar mijn blog. Ik ben tevreden op hoe alles is verlopen en ik sta nog steeds achter Miek’s Mind. Hopelijk kan ik hier nog lang mee doorgaan zolang ik achter mijn keuzes kan staan. Ik ben dolblij met de kansen die ik gekregen heb en de personen die ik heb ontmoet.

mieksmindfinallogo

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Eigenlijk bijna niet. Het enige is dat je soms te horen krijgt; stop er toch mee, kost zoveel tijd. En; ik ga ook bloggen, je krijgt zoveel gratis spullen. Ach ff foto’s maken en verhaaltje vertellen en klaar. Ik denk dat elke blogger dit wel herkend. Erg vervelend want zo is het natuurlijk niet.

6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

In het weekend maak ik mijn foto’s en in de avond schrijf ik mijn teksten en bewerk ik mijn foto’s. Doordeweeks werk ik namelijk 40 uur en foto’s met daglicht is toch het mooiste. Voor sommige foto’s zoek ik specifieke locaties op en dan moet ik er ook op uit. Dan is dat in het weekend het handigste.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Ik heb hier eigenlijk nooit last van. Ik vind mijzelf best creatief en ik verzin eigenlijk altijd wel iets waar ik over kan schrijven. Daarnaast ontvang ik met regelmaat ook producten en dan voorkom je ook wel een writersblock. Maar dat is ook afhankelijk waar je over schrijft. Stel, je schrijft niet over beauty dan kan ik begrijpen dat je eerder een writersblock hebt.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Ja, eerder was dit maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Nu houd ik maandag, woensdag en vrijdag aan. Ik publiceer mijn artikelen ook altijd vroeg in de ochtend.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik hoop dat er nog mooie samenwerkingen tot stand komen en ik bepaalde doelen kan verwezenlijken. Daarnaast hoop ik nog meer leuke bloggers te ontmoeten.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Blijf alleen bloggen als je het leuk vind en niet voor de gratis spullen. Sta achter je eigen keuzes en maak ze ook alleen als je er 100% achter staat. Ga niet kopiëren van anderen maar doe je eigen ding. Hiermee bedoel ik; ga niet vloggen omdat iedereen dit doet. Als dit niet bij je past, doe het dan niet. Doe wat goed voelt en wat je zelf wilt!

Je kunt Mieke volgen op

https://www.mieksmind.nl/

30-11-18

Me Juicychoose

1.Hoi Melissa, wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Mijn naam is Melissa en ik kom uit het noorden waar ik al mijn hele leven woon. Ik ben 22 jaar en blog nu ongeveer 3 jaar. Bloggen doe ik als hobby die ik combineer met school. Ik doe de opleiding Frontoffice Manager in de Toerisme, laatste jaar. Ik blog op http://www.mejuicychoose.wordpress.com en schrijf over beauty,fashion,lifestylen en nog veel meer.

2.Wat was je doel met het starten van je blog?

Ik ben altijd gek geweest op schrijven en een eigen blog beginnen was een droom van mij. Toen Mascha Feoktistova nog een blog had keek ik er dagelijks op. Mijn inspiratie komt eigenlijk van haar af. Mijn blog groeit in de jaren aardig snel en daar ben ik nu al zo trots op.

3. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven?

Ze zeggen altijd voor leuke dingen moet je gewoon tijd vrij maken en dat doe ik. Als ik zin heb om te bloggen, pak ik de laptop erbij en begin ik met typen. Elke woensdag komt er een nieuwe blogpost online op mijn blog en eigenlijk vind ik dat een beetje weinig. Dus als ik meer tijd heb wil ik in de toekomst meer gaan bloggen.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hierop terug, ben je er tevreden over?

Ik blog nu dus ongeveer 3 jaar, maar wanneer ik echt goed bezig was met mijn blog doe ik zins een jaar. En ik merk het verschil, steeds meer volgers op mijn blog, instagram en facebook. Wat ik tot nu toe heb bereikt met mijn blog is fantastisch. Voor mijzelf ben ik er nog lang niet, maar geleidelijk groeien vind ik echt fijn.

cropped-naamloos

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog, zo ja hoe ga je hier mee om?

Ja, ik denk altijd lekker laten zeuren. En we zijn allemaal mensen en iedereen geeft wel eens nare of negatieve reacties. Dat is niet altijd even fijn, maar toch wat doe je eraan?

6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Ik begin altijd met wat saais en werk dan naar wat leuks toe. Ik begin altijd met foto’s maken, dat is niet saai maar duurt wel lang. Dan ga ik bezig met saaiste en dat zijn de mails beandwoorden. En dan het leukste werk een blogpost schrijven.

7.Wat doe je als je een writersblock hebt? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Volgensmij heeft elke blogger daar wel eens last van. Ik ga dan altijd even lekker youtube kijken. Door dat te doen krijg ik in een keer zoveel inspratie, dat ik niet eens meer weet waar ik moet beginnen. Als ik iets heb kijk ik op andere blogs en kijk is hoe hun het hebben aangepakt, zodat ik een beetje inzicht krijg en mijn eigen erin stop.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Elke woensdag komt er een nieuwe blogpost van mij online. Dat is dus 4 keer per maand, eigenlijk is dat veel te weinig. Nu ik vakantie heb ga ik proberen om 2 keer in de week een blogpost te plaatsen en ik hoop dat het lukt. Dan worden mijn blog dagen woensdag & vrijdag.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terugkijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik hoop dat ik in de toekomst nog steeds kan bloggen. En mij lijkt het zo leuk als mensen mij op straat herkennen en aan gaan spreken. En of dat ooit zou gebeuren? Mijn vriend hoopt in iedergeval van niet, want die wil echt niet in de spotlights staan.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog hebt en wat kan absoluut niet?

Schrijf over dingen of producten die je leuk vindt. En als je echt hard wil groeien moet jij jezelf een beetje gaan aanpassen aan de lezer. Ik ben daar niet zoon voorstander van, maar ik denk echt dat het zou helpen. Plaats vaak een blogpost online zodat jouw lezer jou niet vergeten. Gouden tip: Plaats mooie foto’s op instagram.

Liefs Melissa,

www.mejuicychoose.wordpress.com

instagram

MC Kleuver

1.Hoi MC Kleuver, wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Goeiedag! Mijn naam is MC Kleuver. Ik ben een 22-jarige blogger die zich vermomd heeft als schrijver en columnist. Sinds 3 februari 2016 blog ik op MC Kleuver Blog, sinds afgelopen mei heb ik mijn domeinnaam http://www.mckleuver.nl.

In het kort: Ik ben een vrolijke columnist die graag zijn eigen wereld omzet in 300 woorden.

2.Wat was je doel met het starten van je blog?

Mijn doel is en was het delen van mijn columns. Daar is door de jaren heen wat bijgekomen. Denk maar aan mijn verhalenserie De Jongen, maar ook het delen van persoonlijke herinneringen, leuke quizzes en recentelijk mijn eigen versie van Leuke Lijstjes. Hierin lees je verschillende dingen als ‘5 redenen om op vakantie te gaan’ of ‘3 redenen om Unsplash te gebruiken’.

Mijn hoofddoel is echter niet om zoveel mogelijk lezers naar mijn website te krijgen. Ik vind het veel belangrijker om mijn creativiteit kwijt te kunnen door te kunnen schrijven.

3. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven?

In het dagelijks leven werk ik als administratief medewerker. Ik heb daarnaast genoeg tijd over om de teksten te schrijven, maar ook om mij in onderwerpen te kunnen verdiepen. En oh ja, een stukje planning en discipline is wel vereist.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

MC Kleuver Blog bestaat dus sinds 3 februari. Ik was aan het twijfelen of ik dat zou kunnen. Hoe lang zou ik het volhouden? Dat was meer de vraag. Ik ben zeker tevreden met mijn blog. Bovenal doordat ik nog steeds in blogland mag verblijven. Elke keer blijf ik mij toch verbazen. Beetje bij beetje is mijn blog toch uitgegroeid en heeft het metamorfoses ondergaan waar ik erg trots op ben.

21078547_497766873911381_111521737163395536_n

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Bloggen gaat niet altijd over rozen. Hoewel veel mensen positief zijn, komt een negatieve reactie soms voor. Het gaat dan vaak over het onderwerp en niet over mij als persoon. Ik ben nooit echt gekwetst, dus hoe ik met hevige kritiek om zou gaan, dat weet ik niet.

6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Ook deze is in de loop de tijd veranderd. Wat ik nu doe:

Ik kijk bij mijn ingeplande blogs wat de laatste is. Dat is het makkelijke met het werken van een vast schema. Je weet al wat de volgende wordt. Dan ga ik de volgende uitwerken. Mocht dat een column zijn, dan kijk ik op mijn lijstje met onderwerpen. Meestal zijn dit titels. Aan de hand hiervan wil ik nog

wel eens een mindmap maken. Dat is goed voor het overzicht. En mocht ik in mijn hoofd hebben wat ik wil schrijven. Dan is de column met een half uur klaar.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Doordat ik elke week dezelfde categorieën laat terugkomen, weet ik precies wat ik kan verwachten. Dat is erg fijn voor zo een autist als ik, haha. Als ik even niet tot een goed product kan komen, is het heel makkelijk om te besluiten om aan een ander soort artikel te werken.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Ik heb zeker een vast rooster. Om het makkelijk te maken ga ik dit in een schemaatje gieten.

Op maandag vind je op mijn blog een nieuw verhaal uit mijn serie De Jongen.

Op woensdag trakteer ik je op een column.

Op vrijdag kun je mij beter leren kennen aan de hand van zes vragen.

En op zaterdag vind je allerhande informatie in Leuke Lijstjes.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijkt op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Moeilijk vind ik het om te kunnen kijken naar de toekomst. Laat ik voorop stellen dat ik nog heel mag kunnen schrijven. Dat vind ik namelijk heel leuk om te doen. Het bloggen komt daaromheen. Voor nu hoop ik nog heel veel mooie dingen te mogen schrijven. Niet alleen voor mijn blog, maar ook voor de blogs waar ik gastschrijver ben. Ik verwacht ook vooral heel veel vrijheid en meer contacten met anderen.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

De enige tip ik wil meegeven aan nieuwe bloggers: wees jezelf. Mensen vinden het fijner om persoonlijkere dingen te lezen. Daarnaast moet je ook vooral doen wat je zelf wil. Dat heb ik althans opgestoken van bloggen.

 

Je kunt MC Keuver vinden op:

www.mckleuver.nl

Facebook

Instagram

23 nov 18

Look for Stars

1.Hoi Debbie , wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Hoi! Ik ben Debbie, dertiger, moeder van 2 zoons (L. en R.) waarvan de oudste verschillende beperkingen heeft. Mijn blog heet Look For Stars; ik zoek naar lichtpuntjes in ons niet zo standaard leven.

Ik kamp sinds een aantal jaar met een depressie en PTSS, hier schrijf ik open en eerlijk over, om een inkijkje te geven in hoe het is om daarmee te dealen en om het stigma te verminderen.

Ook schrijf ik over mijn zoon met autisme, AHD en een verstandelijke beperking; vooral over hoe hij de wereld beleeft en waar we tegenaan lopen in de te regelen zorg rondom hem.

Hij heeft een jonger broertje die echt het exacte tegenbeeld is van hem. R. is erg intelligent en heeft inmiddels wel al door dat zijn broer anders is dan andere broers. Als brus (broer of zus van iemand met een beperking) heeft hij het niet altijd makkelijk, ik probeer ook bewustwording hiervoor te creëren door hierover te schrijven.

Verder probeer ik zo groen en duurzaam mogelijk te leven, ik ben veganist en vermijd dus het gebruik van dierlijke producten. Mijn vriend is een echte vleeseter en melkdrinker, hoe dit samengaat en wat dit met de kinderen doet lees je ook.

Ik experimenteer graag in de keuken en kan goed koken, ik gooi niets weg en kom zo regelmatig tot verrassende nieuwe recepten. Ik ben creatief en mag graag alles zelf maken met een niet al te groot budget, DIY’s zijn ook te vinden op mijn blog.

2.Waarom ben je gaan bloggen over moederschap?

Ik ben gaan bloggen over het moederschap uit frustratie, omdat het stigma op autisme en een ontwikkelingsachterstand zo ontzettend groot is. Mijn zoon is zo’n mooi, puur en eerlijk kind, ik wil graag dat mensen verder kijken dan de meltdown door overprikkeling en het gillen en slaan doordat hij niet altijd op de juiste manier kan communiceren.

Ik wil ook dat mensen inzien wat een invloed het heeft op de brus, hij heeft niet gekozen voor een broer met beperkingen maar heeft er wel mee te dealen. En met de vooroordelen

van de maatschappij en het ongewild soms toch op de tweede plek staan omdat zijn broer voor gevaarlijke situaties kan zorgen en de aandacht dan echt naar grote broer moet.

En hoe dat alles hem tot een ontzettend empatisch, meevoelend en lief jochie heeft gevormd.

3. Hoe combineer je het bloggen met je moederschap?

Ik blog wanneer mijn zoons naar school/expertisecentrum zijn overdag of wanneer ze op bed liggen. Als ze thuis zijn moet ik continu alert zijn en heb ik voor bloggen geen tijd. Maar dit werkt goed voor mij, ik ben tevreden.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Ik blog nu bijna 4 jaar alweer! Het heeft me veel gebracht, als in reacties van mensen die mijn openheid waarderen, het fijn vinden om te lezen dat ze niet de enige zijn met een depressie/burn-out/PTSS of met een kind met beperkingen en alle bijbehorende rompslomp. Wat ook heerlijk is om te lezen is dat mensen geïnspireerd raakten door een recept of DIY en dit ook gemaakt hebben. Het zijn dus echt de (positieve) reacties die mij motiveren om door te gaan met bloggen.

5633519999_4410cf7bd8_z

5. Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Ja, dat heb ik wel eens. Veganisme, depressie, autisme en medicatie zijn onderwerpen waar veel mensen veel uiteenlopende meningen over hebben, zo af en toe ontvang ik een nare reactie, als dan niet in een persoonlijk bericht. Het raakt me meer dan ik zou willen. Ik praat erover met mijn vriend of met vriendinnen en probeer het te relativeren. Anoniem zijn mensen meer dapper en zullen ze eerder kwetsende en nare reacties plaatsen. Vaak staan ze niet stil wat een invloed het kan hebben op de ontvanger, ik kan er echt wakker van liggen. Ik kan dan ook heel slecht tegen onrecht en mensen die een ander onrechtvaardig behandelen.

Ik ga niet altijd meer er op in, zoals ik voorheen deed. Vaak zijn negatieve reacties echt alleen bedoeld om te kwetsen. Het ligt aan de insteek van de reactie wat ik er mee doe en er op reageer. Negativiteit door onwetendheid ga ik wel op in, kwetsende reacties niet (altijd).

6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Ik wilde eerst elke dag een blog plaatsen, maar heb dat een tijdje geleden losgelaten. Ik focus me op het schrijven van kwaliteit in plaats van kwantiteit. Ik probeer nu wel elke week een mooie blog te plaatsen op mijn site, aanvullend heb ik een Facebookpagina (www.facebook.com/lookforstarsblog) waar ik wel elke dag iets op post. Mijn Facebookpagina is waar mijn Instagram, blog en alles wat ik belangrijk vind samen komen.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Ik heb een aantal conceptblogs achter de hand, voor wanneer ik wel een blog wil plaatsen maar even geen idee heb waarover te schrijven. Verder sla ik ideeën die ik krijg op in mijn telefoonnotities, daar kan ik vaak ook een idee voor een blogpost uit halen.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Nee, ik heb geen vast rooster, dat heb ik losgelaten. Ik blog wanneer ik inspiratie heb en echt iets te vertellen heb. Niet de beste manier om lezers aan je te binden maar hier voel ik me momenteel het beste bij.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik hoop meer regelmaat te krijgen in het bloggen en mensen te blijven inspireren. Het zou fantastisch zijn om leuke samenwerkingen aan te gaan met bedrijven en merken die bij me passen, vooralsnog blijf ik doorgaan zoals ik dat nu doe.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Blog oprecht en blijf authentiek. Ga niet blogs van anderen op je eigen blog plaatsen zonder bronvermelding, ik zie meerdere bloggers content kopiëren en het plaatsen alsof het van henzelf is. Dat vind ik echt not-done en de kans dat het uitkomt is behoorlijk groot.

Blog omdat je het leuk vindt, dan is en blijft het leuk om te doen. Ga voor één goede blogpost in plaats van 7 matige. Blog omdat het je energie geeft, het is zonde als het alleen maar energie en stress kost omdat je deadlines moet halen.

Kijk altijd naar de lichtpuntjes, hoe donker het ook is, lichtpuntjes zijn er altijd te vinden

Je Kunt Debbie volgen op:

http://www.lookforstars.nl/

Facebook

19-11-2018

 

 

Enjoyce life

1.Hoi Joyce , wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Hoi! Mijn naam is Joyce, ik ben 26 jaar en woon in het mooie Groningen. Ik heb Lupus, een auto-immuunziekte. Hierdoor heb ik (nog) geen baan. In mijn vrije tijd ben ik graag aan het bloggen, fotograferen, bakken of ik spreek met vrienden af. Daarnaast heb ik een hamster, Nibbels en een vriend. Wij zijn inmiddels 4 jaar samen.

Mijn blog, http://www.enjoycelife.nl, is een persoonlijk lifestyle blog. Ik schrijf over mijn ziekte, creativiteit en alles wat mij gelukkig maakt.

2.Wat was je doel met het starten van je blog?

In eerste instantie begon ik mijn blog om de tijd wat door te komen. Het was een periode waarin ik in een rolstoel zat en niet veel kon. Schrijven is altijd mijn passie geweest. Met mijn blog hoop ik mensen te inspireren en te laten zien dat je leven niet voorbij is met een diagnose van een chronische ziekte. Je kunt, als je het goed aanpakt, nog steeds leuke dingen doen en genieten.

3. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven?

Zoals ik al zei heb ik geen baan. Hierdoor heb ik veel vrije tijd. Wel heb ik wat standaard afspraken zoals fysiotherapie. Doordat ik zoveel tijd heb kan ik heel flexibel omgaan met het schrijven van artikelen en foto’s maken. Ik kijk gewoon wanneer ik zin, tijd en energie heb. Dit kan ik om andere afspraken en verplichtingen heen plannen. Daarnaast kan ik sowieso niet een hele dag bloggen. Op een gegeven moment is de lol en concentratie op.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Ik blog bijna 2,5 jaar op dit domein. Ik ben echt heel blij met hoe het loopt. Nog steeds haal ik veel plezier aan het schrijven van blogs, maken van foto’s en creëren van overige content voor sociale media. Ook zie ik nog steeds het bereik en het aantal unieke bezoekers stijgen, dit geeft een goed

gevoel en motiveert me enorm. Dat bedrijven me weten te vinden en ik leuke samenwerkingen heb is een mooie bijkomstigheid.

20638084_1513146695418023_304513508895953286_n

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Ja, een keer op een artikel over mijn hamster. Deze reactie heb ik verwijderd. Het doet me wel wat, maar ik doe vooral mijn best het naast me neer te leggen. Het grootste deel zijn positieve reacties, daar houd ik me aan vast. Ik zie mijn blog als mijn werk en steek er veel tijd en energie in. Sommige mensen denken dat het niet mogelijk is groot genoeg te worden om van rond te komen. Deze mensen wil ik graag het tegendeel bewijzen. Het is namelijk echt mijn passie.

6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Ik kijk vooral waar ik graag over wil schrijven. Dit kan actueel zijn uit het nieuws of iets dat ik zelf heb meegemaakt. In Word schrijf ik mijn artikel. Daarna maak ik de titel in WordPress, plak de tekst en zorg ervoor dat de opmaak klopt. Als laatste is het tijd voor de SEO op orde brengen en foto’s te maken of een afbeelding te zoeken op een site met stock foto’s. Aan het begin van de maand probeer ik een zo compleet mogelijke planning te maken. Samenwerkingen plaats ik daarnaast vaak als ‘extra’ blog.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Hier heb ik zeker wel eens last van. Ik vind het bijvoorbeeld ook lastig vooruit te werken voor in de vakantie. Wat ik meestal doe is nieuwssites in de gaten houden, bij alles wat ik meemaak kijken of het potentieel blogmateriaal is en veel zoeken naar ‘prompts’ op Pinterest. Hier kan je vaak inspiratie van krijgen. Wat ook helpt is je categorieën opschrijven en dan eromheen zetten waar je bij die categorie aan denkt. Zo kom je ook vaak op nieuwe ideeën.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Zeker! Ik post elke maandag, woensdag, vrijdag en zondag een artikel. Dit is het minimale. Soms komen er extra blogs online. In een maand komen er dus minimaal 16 blogs online, maar dit kunnen er ook 20 zijn.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik hoop echt dat ik steeds meer groei in bezoekers en engagement. Hiervoor volg ik ook geregeld online cursussen. Het geld dat ik met bloggen verdien, probeer ik er ook weer in te investeren zodat ik steeds betere content maak. Voorlopig ga ik in ieder geval door met bloggen, want ik heb nog heel veel inspiratie. Mijn doel nu is vooral: door groeien, betere content maken en kijken hoe ver ik kom in mijn droom waarmaken. Zo wil ik heel graag mijn blog inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Wanneer je begint is het handig om vaste dagen en tijden te hebben, waarop je blogs plaatst. Zo weten bezoekers waar ze aan toe zijn en komen ze automatisch terug. Daarnaast is online zichtbaarheid heel belangrijk. Wees actief op Instagram en Facebook (beiden een zakelijk eigen account/pagina voor je blog). Volg anderen, reageer en like veel. Plaats content die echt belangrijk is voor jouw doelgroep is. Maar vooral: geloof in jezelf!

Je kunt Joyce volgen op:

www.enjoycelife.nl

Facebook

16 nov 18

Irina Touw

1.Hoi Irina, wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen? 

Hoi! Ik ben Irina en ik blog op de gelijknamige blog Irina Touw.nl. Deze blog bestaat inmiddels alweer sinds december 2013 (eerder onder de naam Ordinary Odd) en ik post hier voornamelijk beauty, fashion, lifestyle en travel-artikelen (en video’s). Alles natuurlijk wel met een persoonlijk tintje, want dat is precies hetgeen wat bloggen voor mij zo leuk maakt!

Naast mijn blog ben ik in februari 2014 ook begonnen met mijn gelijknamige YouTube kanaal, en ben ik sinds dit jaar ook erg actief op Instagram. Je merkt het wel: het bloggen is voor mij echt een groot deel van mijn leven geworden.

2.Wat was je doel met het starten van je blog? 

Toen ik in 2013 begon met bloggen was dit echt als een uitprobeersel: een creatieve uitlaatklep. Ik volgde de blogs van Vera Camilla en Teske op dat moment op de voet en het begon bij mij steeds meer te kriebelen om ook te beginnen. Dat heb ik dan ook al meerdere keren geprobeerd voordat ik begon met de blog die ik nu heb. Die blogs hielden het echter niet langer dan een maand vol. Inmiddels houd ik het bloggen al zo’n 4,5 jaar vol dus ik heb niet het idee dat ik er nog snel mee zal stoppen!

Een echt doel toen ik begon met mijn blog had ik niet. Ik vond het leuk om mijn creativiteit te kunnen uiten, en zag wel waar ik zou komen. Inmiddels merk ik dat ik het bloggen zo ontzettend leuk vind dat ik er graag mijn baan van zou willen maken.

3. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven? 

Aii, dit is een lastige vraag aangezien ik momenteel alweer meer dan een half jaar thuis zit met een burn-out. Helaas was het combineren van mijn blog niet mijn sterkste punt: zo stopte ik in 2017 al met mijn baan bij de Jumbo omdat dit niet meer te combineren was. Ik doe namelijk ook nog een fulltime studie (Media, Informatie & Communicatie) en heb een eigen paard naast mijn blog en YouTube kanaal. Nogal druk dus.

Inmiddels heb ik het bloggen dus op een lager pitje staan dan hiervoor, aangezien ik op het moment gewoon echt aan mezelf moet denken. Wanneer ik een goede dag heb besteed ik tijd aan mijn blog en anders laat ik het voor wat het is. Voor mij overigens wel heel erg lastig: mijn blog is namelijk echt mijn kindje en ik kan het dan ook maar lastig loslaten.

IMG_5617-1-1024x683

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over? 

Ik blog inmiddels dus alweer zo’n 4,5 jaar en ik moet zeggen dat er veel pieken en dalen is geweest. Er zijn periodes geweest waarin mijn blog stillag, maar ook periodes waarin ik 7 dagen in de week content online had staan. Als ik er zo op terug kijk zou ik denk ik niets anders doen, aangezien het proces waarin je alles nog moet leren juist zo leuk is. Het hoort bij bloggen!

Of ik echt tevreden ben? Ik zal eerlijk zeggen dat ik vaak genoeg baal als ik zie hoe snel andere bloggers groeien met hun blog, en ik voor mijn gevoel stil blijf staan qua bezoekersaantallen. Toch kan ik mezelf wel al snel terug halen van dit negatieve gevoel en trots zijn op wat ik wél heb bereikt. Moet je zien hoe mooi de kwaliteit van mijn afbeeldingen tegenwoordig is en hoe mooi de layout is! Ja, ik ben zeker tevreden.

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog, zo ja hoe ga je hier mee om? 

Ik moet zeggen dat ik het heel erg eng vond om mijn blog te delen met mijn familie en vrienden, omdat ik bang was voor hun mening. De negatieve reacties van vreemden doen me namelijk niet zoveel, maar de reactie van iemand die dichter bij je staat kan er flink in hakken.

Toen ik eenmaal besloten had om mijn blog te delen met mijn familie en vrienden werd ik echt overladen met positieve reacties en dat heeft me toen der tijd echt een boost gegeven. Sindsdien merk ik dat ik voor de volle 100% voor mijn blog ga: ik hoef me immers niet meer te verstoppen omdat anderen er niet vanaf mogen weten.

Mocht iemand van jullie zich ook zo’n zorgen maken om de mening van anderen dan kan ik je één ding zeggen: doe waar jij zelf gelukkig van wordt. Er zullen altijd mensen zijn die het niet goed vinden, maar zij hoeven niet te leven met jouw beslissingen. Schuif een negatieve reactie gewoon aan de kant (tenzij het opbouwende kritiek is natuurlijk) en ga verder met dat wat jou gelukkig maakt.

IMG_3843

6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze? 

Ik merk dat ik het productiefst ben wanneer ik taken probeer te bundelen. Zo maak ik veel liever foto’s voor 10 artikelen op één dag, zodat ik ze op een later moment kan gaan schrijven, dan dat ik het artikel voor artikel ga zitten doen. Datzelfde geld overigens ook voor video’s: ik heb het liefst aparte film- en edit-dagen.

Verder probeer ik af en toe een shootdagje te plannen met blogvriendinnen, waarop we een heleboel outfits meenemen en hier direct beide een voorraad aan outfitfoto’s en Instagram foto’s mee maken. Zo’n dagje zorgt dan niet alleen voor een voorraad foto’s, maar is ook nog eens gezellig.

7.Wat doe je als je een writersblock hebt? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om? 

Ik merk dat wanneer ik een writersblock heb, ik vooral niet te veel moet forceren. Wanneer ik dan naar mijn beeldscherm blijf staren komt er echt niet ineens een geweldig idee in mijn hoofd op. Wat veel beter werkt is gewoon iets compleet anders gaan doen: een wandeling maken, mijn kamer opruimen, mijn katten knuffelen of lekker naar de manege. Vaak heb ik hierna weer ruimte in mijn hoofd waardoor de inspiratie vanzelf weer komt.

Daarnaast merk ik dat ik overal inspiratie kan opdoen: op Instagram, Pinterest, in de stad, onder de douche: noem maar op. Probeer in zo’n flow te komen dat je niet bewust bezig hoeft te zijn met ideeën bedenken maar dat dit proces vanzelf gaat. Oh, en vergeet vooral niet om een idee meteen op te schrijven: anders ben je het sowieso kwijt wanneer je weer achter je computer kruipt.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo ja, hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit? 

Op dit moment heb ik geen vast schema, simpelweg omdat ik met mijn burn-out niet te veel hooi op mijn vork moet nemen. Voorheen heb ik echter verschillende schema’s gehad: ik begon met 2x per week, dit liep op naar 3x in de week, toen 2x een artikel en 1x een video en uiteindelijk postte ik wel 7x in de week nieuwe content. Bizar natuurlijk, maar stiekem moet ik zeggen dat ik het wel mis. Het is een heerlijk gevoel als je nieuwe content online ziet staan die je zelf hebt gemaakt.

IMG_4783-1024x683

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terugkijkt op je blogs. Wat verwacht je van de toekomst? 

Op het moment vind ik het moeilijk om hier een antwoord op te geven, aangezien ik nog heel erg veel nadenk over mijn toekomst vanwege mijn burn-out. Er moet sowieso iets veranderen, want anders kom ik hier opnieuw terecht en dat wil ik zien te voorkomen.

Hetgeen wat ik het liefst zou willen is dat ik mijn fulltimebaan zou kunnen maken van mijn blog. Op dit moment is dit simpelweg echt nog niet mogelijk, maar ik wil er heel erg graag voor werken.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog hebt en wat kan absoluut niet?

Ik denk dat het belangrijkste is dat je er zelf plezier in hebt. Zorg dat jij het schrijven van jouw artikelen leuk vindt, dat je het contact met je volgers leuk vindt en vooral dat je blij wordt van wat je online zet. Zolang jij plezier hebt in het bloggen zullen je lezers dit merken en jou om die reden gaan volgen.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat je zorgt voor goede kwaliteit foto’s, video’s en teksten (controleer dus altijd op spelfouten!) en dat je vooral dicht bij jezelf blijft. Niets is zo not done in de blogwereld als het namaken of zelfs kopiëren van andermans content. Natuurlijk mag je je laten inspireren, maar vraag altijd toestemming als je werk wilt gebruiken en link naar diegene in jouw artikel.

Je kunt Irina vinden op:

http://www.irinatouw.nl/

Facebook

Instagram

14 nov 18

Beyond Bones

Dit keer geen mama interview maar een interview met een blogger

1.Hoi Eline, wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Hoi Naomi, ten eerste wat ontzettend leuk dat je mij wilt interviewen! Mijn naam is Eline Bons, ik ben een 22-jarige communicatiestudente en eigenaresse van de blog Beyond Bons. Beyond Bons is ontstaan door mijn passie voor schrijven en doordat ik zo gek ben op beauty, fashion, travel, lifestyle en social media. Nadat ik zelf jaren lang blogs had gevolgd heb ik een tijdje geleden besloten om een eigen blog te beginnen, best choice so far!

2.Wat was je doel met het starten van je blog?

Mijn doel is vooral om mensen te vermaken en eventueel advies te geven met mijn content. Dit kan gaan over een nieuwe beauty musthave of leuke hotspots voor een citytrip! Daarnaast wil ik mezelf ontwikkelen door meer te leren over de “blog wereld”, websites onderhouden en social media.

3. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven?

To be honest, dat viel in het begin best wel tegen. Ik doe niet graag aan half werk dus ik wilde er veel tijd in steken. Toen ik begon met het schrijven van artikelen had ik een tussenjaar, dus tijd genoeg. Nu ik weer aan het studeren ben merk ik dat het soms wat lastiger te combineren is. Ik probeer nu om wekelijks een artikel online te zetten en op Instagram een maal per dag een foto. Dit gaat meestal redelijk goed, maar als ik bijvoorbeeld een tentamenweek heb zet ik dat even op een lager pitje.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Ik heb afgelopen maand mijn eigen domein naam gekocht http://www.beyondbons.nl waar ik ontzettend trots op ben! Voorheen gebruikte ik een gratis variant van WordPress, deze heb ik inmiddels al een jaar alleen qua lay-out was ik hierover minder tevreden. Inmiddels heb ik mijn eigen website gemaakt precies zoals ik hem mooi vind en daar ben ik meer dan trots op!

logo

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Ik moet zeggen dat ik niet vaak negatieve reacties krijg. Ik denk dat dit vooral komt omdat ik altijd erg eerlijk ben in bijvoorbeeld mijn reviews. Als ik een product niet fijn vind zal ik het zeker niet mooier maken dan dat het is. Ik denk dat mijn volgers dat waarderen. Verder heb ik weleens tips gekregen over bijvoorbeeld iets wat niet functioneerde op mijn website, maar hier hecht ik alleen maar veel waarde aan.

6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Mijn blog is eigenlijk vooral een hobby (die een beetje uit de hand is gelopen). School gaat bij mij dus zeker voor, maar het is de kunst om daar een balans in te vinden. Als ik vakantie heb werk ik vaak vooruit met het schrijven van artikelen. Ik probeer altijd bij te blijven met mijn schoolwerk zodat ik zeker een avond in de week tijd heb om aan een artikel te werken.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Ik denk dat iedereen hier weleens mee te maken krijgt. Als dit het geval is haal ik vaak inspiratie uit andere blogs, YouTube-video’s of Pinterest. Desondanks komt dit niet heel vaak voor. Ik krijg regelmatig midden op de dag een idee voor een artikel en dit schrijf ik dan op in een notitie op mijn telefoon. Als ik dan wil gaan schrijven kijk ik bij mijn notities en kies ik daar vaak een idee uit.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Zoals ik al zei komt er (I try) een keer per week een artikel online. Een dag kies ik meestal planmatig wat mij het beste uitkomt qua school. Als ik bijvoorbeeld op donderdag vroeg uit ben dan reserveer ik daar wat tijd om aan mijn artikel te werken en deze dezelfde dag nog online te zetten.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Aangezien ik communicatie studeer merk ik dat ik hierbij ook veel leer over de wereld waarin bloggers zich bevinden. Zo leer ik over online communicatie, social media en het onderhouden/ontwikkelen van websites. Dit kan ik allemaal toepassen op mijn eigen blog en hier leer ik enorm veel van. Wat ik verwacht en hoop voor de toekomst is dat ik zal blijven groeien en steeds meer mensen kan inspireren met mijn content.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Just do it. Ik heb enorm lang getwijfeld of ik een blog zou willen beginnen, maar ik heb er nu spijt van dat ik het niet veel eerder heb gedaan. Doe wat je leuk vindt en schrijf over onderwerpen die JIJ interessant vindt. Wees eerlijk in je artikelen en vergeet niet om er plezier uit te halen! Dat is het allerbelangrijkste.

Je kan Eline volgen op:

www.beyondbons.nl

Facebook

Instagram

12 nov 18

Life Trigger

1.Hoi Veerle , wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan  je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Mijn naam is Veerle De Temmerman 49 jaar, mama van Wout en Briek, zorgkundige in de thuissector, Op mijn blog vindt je mijn eerlijke mening over producten die ik zelf test, alsook lees je over de dingen die mij triggeren in mijn leven, vandaar de naam van mijn blog “lifetrigger”

2.Wat was je doel met het starten van je blog?

Ik ben beginnen bloggen omdat ikzelf graag dingen uittest, zo weet ik dan wat ervan te verwachten, en ik schrijf de dingen graag op, toen ik de smaak te pakken had ben ik overgeschakeld naar een eigen domeinnaam. Ik vind het nog steeds geweldig, schrijven over dingen die ik uittest en beleef.

  1. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven?

Mijn kinderen zijn al wat groter en ik heb een job met vaste uren, als ik tussendoor kan bloggen sla ik het op, en herwerk het voor het gepubliceerd wordt. In begin heb ik zelf computerlessen gevolg want ik heb geen budget om iemand in te huren die mijn blog optimaal in orde zet, ben trots op mezelf dat ik dit al bereikt heb!

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Mijn blog is nu drie jaar oud, en  hopelijk nog vele jaren erbij!

 

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Hier in mijn omgeving staan de mensen niet zo open om iemand anders zijn verhaal te lezen, zij vinden het verspilling van mijn tijd. Laat hen maar denken. Ik was in het begin wel ontgoocheld en dacht , als mijn vrienden en kennissen  zich niet abonneren op mijn blog, wie gaat dit dan wel doen! Heb me ingeschreven bij bloglovin en nieuwe mensen komen naar mijn blog . Heb al meerdere nieuwe mensen leren kennen via mijn blog.

 

  1. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Mijn werkwijze; losse ideeën bewerken voordat het online komt.Als ik op vakantie ga, of ik moet die dag werken dan plan ik mijn blogpost in.

 

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Ik lees zelf veel, en door mijn opleiding schoonheidszorgen ondek ik vele producten die ikzelf aankoop om over te schrijven.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Mijn vast rooster, is dat in het weekend een blogpost verschijnt. Soms de woensdag ook.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

De toekomst voor mijn blog is dat er nog samenwerkingen komen zoals met jou, en dat mijn blog mag groeien.

 

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Ik vind belangrijk: eerlijkheid. Geen dingen schrijven die je niet meent, omdat deze bv gesponsord is. Ook als je dingen overneemt zoals foto’s altijd toestemming vragen aan de eigenaar!

Je kunt Veerle volgen op :

www.lifetrigger.be

Facebook

Instagram

9 nov 18