Mummy interview

1. Hoi Lizette leuk dat ik je mag interviewen vertel eens wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven.

Hoi! Leuk dat ik je vragen mag beantwoorden. Ik ben Lizette, 36 jaar en ik ben getrouwd met Remco. In het dagelijks leven werk ik als HR adviseur bij een communicatiebedrijf. Daarnaast blog ik over mijn grote passie voor reizen op Reismuts.nl. Verder hou ik van lekker eten, erop uit trekken en zo nu en dan met de gordijnen dicht uren Netflixen.

2. Hoeveel kinderen heb je, hoe heten ze en wat is hun leeftijd?

Ik heb een zoontje, Mats. Hij is 23 september 2018 geboren.

3. Hoe oud was je toen je moeder werd?

Toen was ik 36 jaar.

4. Hoe combineer je het moederschap met je dagelijks leven?

De combinatie met het dagelijkse leven, het huishouden en mijn sociale leven gaat me makkelijk af. Het loopt als het ware vloeiend in elkaar over. Mats is nog jong, dus hij slaapt nog redelijk veel. In die tijd kan ik dingen in huis doen en aan mijn blog Reismuts.nl werken. Daarnaast is Mats vrij makkelijk om overal mee naar toe te nemen. De combinatie met mijn betaalde baan vind ik lastiger. Ik hou van het HR vak en wil mijn werk goed doen, maar ik wil ook de beste moeder voor Mats zijn en het liefst alle verzorging op me nemen. Dat lukt dus niet en geeft me regelmatig een onbevredigd gevoel. Het zal nog de juiste balans moeten vinden.

5. Gaat jou kindje naar de opvang of gaat die naar opa & oma toe?

Tweeëneenhalve dag per week gaat Mats naar het kinderdagverblijf en een halve dag per week past oma op.

IMG_0464

6. Wat vind je leuk aan moederschap zijn?

Eigenlijk alles! Er zijn zoveel bijzondere geluksmomenten met mijn kleine jongen die me enorm happy maken. Bijvoorbeeld Mats zien wakker worden en vervolgens zien lachen zodra hij ziet dat ik bij hem sta. Of het knuffelen na een voeding. En zijn ontwikkeling vind ik echt fantastisch om te volgen. Dan opeens kan hij weer iets nieuws en lijkt daar dan zelf ook super trots op. Het meest bijzondere vind ik toch wel die herkenning en vrolijkheid van Mats als hij me ziet.

7. Welk cliché over moeder zijn klopt?

Volgens mij zijn ze allemaal waar. In ieder geval dat je de pijn van de bevalling vergeet. Dat je het snot en kwijl van je kleine gewoon met je handen weg veegt (terwijl me dat vooraf echt weerzinwekkend leek) en dat je nog nooit zoveel over poep hebt gepraat als nu (de kleur, de hoeveelheid, enz.). En dat alles dat voorheen belangrijk was, nu toch echt op een tweede plek is gekomen.

8. Eerder vroeg ik aan je wat je leuk vind aan moederschap maar wat vind je moeilijk aan het moederschap?

Het slaapgebrek moest ik heeeeel erg aan wennen. Ik ga nou eenmaal slecht op weinig slaap, maar tegenwoordig is 7 uur slaap de nieuwe 100%.

Wat ik nu nog lastig vind, is de onzekerheid. Doe ik het wel goed? Drinkt hij wel genoeg? Of als hij huilt, doe ik wat verkeerd? Het wordt gelukkig steeds minder, maar zal denk ik nooit echt verdwijnen. Wat daarbij dan ook niet altijd

helpt, zijn de aanbevelingen van andere moeders en info op het internet. Ieder kind is anders en advies ontvang ik graag, maar dwingend advies (“Je moet echt…”) en oordelen liever niet en al helemaal geen competitie. Het moederschap is soms al ingewikkeld genoeg, laten we elkaar vooral helpen in plaats van meer onzeker maken.

9. Welke dingen wil je je kind zeker mee geven?

Ik vind het belangrijk mee te geven om te genieten van alles dat op je pad komt, ook – of misschien juist – de kleine dingen. En om de wereld en mensen te bekijken met zijn blik en hart open, dus open te staan voor alles, oordeelvrij. Dat had ik ook in het gedichtje op het geboortekaartje verwerkt. Verder wil ik hem ook leren anderen te behandelen zoals je zelf behandeld wenst te worden. Ik denk dat we daardoor allemaal lief voor elkaar kunnen zijn.

10. Heb je nog advies voor andere moeders?

Volg altijd je intuïtie. En in moeilijke situaties, bijvoorbeeld als je kleine ontroostbaar huilt, adem in en uit en blijf troosten. Liefde en aandacht geven is soms het enige dat je kunt doen, maar naar mijn idee ook het voornaamste dat je kindje nodig heeft

Wil je Lizette volgen dat kan via:

Reismuts.nl

Facebook

IMG_1014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s