Mummy interview met Natascha

1. Hoi Natascha leuk dat ik je mag interviewen vertel eens wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven.

Hallo, mijn naam is Natascha Santes en ik ben mama, stiefmama, de vrouw van een hele lieve man, een creatieve mamablogger en (ex)leraar…dat laatste hoop ik binnen niet al te lange tijd weer op te kunnen pakken.

2. Hoeveel kinderen heb je, hoe heten ze en wat is hun leeftijd?

Mijn dochtertje heet Lilian en zij is 2 jaar oud. Mijn stiefdochtertje heet Ilse en zij is 5 jaar oud.

3. Hoe oud was je toen je moeder werd?

Ik was 34 toen ik stiefmama werd en ik was 35 toen ik mama werd.

4. Hoe combineer je het moederschap met je dagelijks leven?

Ilse is hier part-time en gaat daarnaast ook nog eens naar school. Lilian en ik brengen en halen haar zo vaak mogelijk en anders doet mijn man dat. Verder doen we zo veel mogelijk samen (boodschappen, opruimen, schoonmaken, de was, koken, enz.), zodat ze leren hoe alles gaat in de wereld. Daarnaast zijn ze graag zelfstandig en dus nemen we de tijd wanneer ze zelf iets willen doen (mits dat qua tijd uit komt natuurlijk). Het scheelt dat ik nog niet werk, dat maakt de planning rondom de meiden wel een stuk makkelijker.

thumbnail_889143651133744

5. Gaat jou kindje naar de opvang of gaat die naar opa & oma toe?

Ilse is hier zodanig dat opvang niet nodig is, zij wordt om het werkschema van mijn man heen gepland. Lilian gaat 1 ochtend in de week naar de opvang, omdat wij dat goed voor haar vinden. Ook geeft dit mij de tijd om te bloggen op ‘Mijn mama momenten’. Wanneer ze 2,5 jaar oud is, gaat ze naar de peuter plus groep, zodat ze al kan wennen aan een schoolse sfeer, samen met andere kinderen kan spelen en een uitdaging heeft.

6. Wat vind je leuk aan moederschap zijn?

Het leuke aan ouderschap is je kind langzamerhand zien opgroeien tot een waar persoontje. Er gebeurd zo ontzettend veel met die kleintjes, ze ontwikkelen zich echt ontzettend snel. Ook zijn de uitspraken af en toe hilarisch. De kusjes en knuffels zijn de kersjes op de taart.

7. Welk cliché over moeder zijn klopt?

Oh, geen idee. Er zijn zo veel clichés dat er altijd wel een paar waar zijn. Wat ik bijzonder vond is dat al die plas, poep, spuug, speeksel en snot je niet deren. Terwijl je deze dingen vroeger toch echt wel heel vies vond…laat staan dat je ze wilde aanraken.

8. Eerder vroeg ik aan je wat je leuk vind aan moederschap maar wat vind je moeilijk aan het moederschap?

Het moeilijkste aan ouderschap vind ik de vermoeidheid. Wij hebben een klein meisje die een jaar lang overdag elke twee uur aan de borst wilde om te slapen (wat bijna een uur in beslag nam om haar in slaap te krijgen en dan sliep ze maar 5-15 minuten). ’s Nachts deed ze dit elk uur. Het tweede jaar werd het overdag nog maar 2 keer (en na 1,5 jaar zelfs nog maar 1 keer) en ’s nachts heel wisselend maar meestal iets van 4 keer. Vanaf haar tweede

verjaardag slaapt ze overdag niet meer en wordt ze ’s nachts nog 1-3 keer wakker…dan komt ze meestal ook bij ons in de co-sleeper liggen. Dit alles zorgde er voor dat ik veel te weinig rust kreeg (vooral doordat ze overdag het ontzettend druk heeft met zich te ontwikkelen). Dit heeft er bij mij voor gezorgd dat ik oververmoeid raakte en niet aan het werk kan. Gelukkig ben ik nu langzaam aan het herstellen en hoop ik over niet al te lange tijd weer aan de slag te kunnen…het liefst weer als leerkracht, want ik mis het voor de klas staan ontzettend. Ook zou ik mijn bloggen wat professioneler willen aanpakken en hier een inkomen uit willen genereren (al zou het maar mijn naaihobby kunnen dekken)

9. Welke dingen wil je je kind zeker mee geven?

Wat ik erg belangrijk vind in het leven is beleefd zijn, behulpzaam zijn en dat het prima is om fouten te maken zolang je je best doet en er van probeert te leren. Dit lijkt nu al goed aan te slaan…al is ze helaas wel een beetje bang om foutjes te maken. We hebben dus nog wel wat te doen op dit gebied.

10. Heb je nog advies voor andere moeders?

Mijn tip voor ouders is: volg het ritme en tempo van jezelf en die van jouw kind…dat maakt het allemaal een stuk makkelijker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s