Mummy interview met Kathleen

Hoi Kathleen leuk dat ik je mag interviewen vertel eens wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven.

Ik ben Kathleen, psycholoog, danser, echtgenote van Kris en mama van 2 prachtige meiden Nora (6) en Annabel (2). Ik werk voltijds als onderzoeker in de palliatieve zorg en kankerzorg. Een beladen thema, maar ik hou wel van taboe’s en vooral het doorbreken ervan. Verder ben ik voorzitter van onze dansgroep, waar ik zelf al meer dan 20 jaar met passie dans. Sinds onze oudste naar school gaat, ben ik ook actief betrokken bij de ouderraad e he bestuur ervan. De tijd die dan nog rest spendeer ik vooral aan muziek, optredens/festivals, koken en lezen.

Hoeveel kinderen heb je, hoe heten ze en wat is hun leeftijd?

zie vraag 1

Hoe oud was je toen je moeder werd?

Ik was 26 toen ik voor het eerst mama werd en 30 toen ik voor de tweede keer mama werd. Ik was even oud als mijn mama toen ze mij kreeg. Mijn jongste is geboren op de huwelijksdag van mijn ouders. Dat maakt het allebei ook extra speciaal.

Hoe combineer je het moederschap met je dagelijks leven?

Met vallen en opstaan. Sommige dagen gaat het goed, sommige dagen iets minder, maar ik probeer vooral te focussen op de goede dingen en op het samen zijn. Ik probeer zeker niet perfect te zijn en als er iets mis gaat, lief te zijn voor mezelf. Met alles op voorhand plannen geraak je al een eind ver, maar me-time, rust en zelfzorg zijn zeker ook nodig om de moeder te kunnen zijn die ik wil zijn.

IMG_20180818_154605_334

Gaat jouw kindje naar de opvang of gaat die naar opa & oma toe?

De oudste gaat naar school, en graag naar school. Ze leerde vorig jaar lezen en schrijven en is daar best fier op. In de vakanties gaat ze meestal op kamp (zonder overnachting, al deed ze deze zomer voor het eerst een scoutskamp!) en tussendoor naar de grootouders. De jongste gaat naar de opvang en 1 dag per week naar de grootouders. Vanaf november gaat zij ook naar school, nog af te wachten hoe we haar vakanties zullen overbruggen.

Wat vind je leuk aan moederschap zijn?

Alles. De kleine dingen, de kleine gelukjes, de mooie momentjes, de intense momenten, maar evengoed de grootse momenten zoals die keren dat ze een show meedoen, of ineens kunnen fietsen, of voor het eerst naar school gaan. Ik vind het vooral heel erg fijn om het allemaal samen te kunnen beleven en te doen.

Welk cliché over moeder zijn klopt?

Geniet want het gaat zo snel. Echt, het gaat razend snel. Het lijkt net alsof Nora pas geboren is en ondertussen wordt ze bijna 7, niet te geloven.

Eerder vroeg ik aan je wat je leuk vind aan moederschap maar wat vind je moeilijk aan het moederschap?

De confrontatie met jezelf. Ik zie mijzelf nu door de ogen van mijn kinderen en ik herken mezelf soms ook heel erg in mijn kinderen. Dat vind ik moeilijk, om daarmee aan de slag te gaan. Maar langs de andere kant leer ik ook ontzettend veel van hen en is het de confrontatie meer dan waard als je zo samen aan je zelfliefde en vertrouwen kan werken.

Welke dingen wil je je kind zeker mee geven?

Respect. Voor de mens, de natuur en vooral voor zichzelf. Als je jezelf leert respecteren voor wie je bent, volgt de rest vanzelf.

Heb je nog advies voor andere moeders?

Vergeet nooit, wat er ook gebeurd of wat je ook doet, jij bent de beste mama voor jouw kind en laat niemand je ooit iets anders wijsmaken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s