Mummy Interview met Elke

1. Hoi Elke leuk dat ik je mag interviewen vertel eens wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven.

Ik ben Eke, 34 jaar, 9 jaar getrouwd met Jeroen en werk als administratief medewerker. Naast mijn werk en gezin heb ik een ontzettende leuke hobby: artikelen schrijven voor mijn website ekebrouwer.nl

2. Hoeveel kinderen heb je, hoe heten ze en wat is hun leeftijd?

Jeroen en ik hebben twee kinderen. Max van 4,5 jaar en onze baby Storm van bijna 3 maanden.

3. Hoe oud was je toen je moeder werd?

Toen ik Max kreeg was ik 30 jaar oud. Storm kreeg ik op mijn 34e.

4. Hoe combineer je het moederschap met je dagelijks leven?

Ik vind het nog wel eens lastig om een goede balans te vinden. Helemaal met een baby erbij. Ik probeer me zoveel mogelijk vast te houden aan “we zien wel hoe de dag loopt”, maar dat lukt niet altijd. Op dit moment heb ik nog zwangerschapsverlof, maar ik weet dat het even tijd gaat kosten om straks en goede structuur en balans te vinden. Daar moet ik me maar even bij neerleggen.

thumbnail_20180704_182103

5. Gaat jou kindje naar de opvang of gaat die naar opa & oma toe?

Max ging voordat hij naar school ging twee dagen per week naar mijn ouders en een dag per week naar de opvang. Nu gaat hij twee dagen na school naar de BSO. Storm gaat straks drie dagen naar een gastouder.

6. Wat vind je leuk aan moederschap zijn?

Ik vind het enorm leuk om dingen van mijzelf of Jeroen terug te zien in onze kinderen. Max is geen prater, maar soms is hij op dreef en dan geniet ik zo van zijn uitspraken en logica.

7. Welk cliché over moeder zijn klopt?

Pfoe, ik ben niet zo van de clichés, maar dan gok ik toch dat het echt klopt dat de tijd 10x sneller gaat als je kinderen hebt.

8. Eerder vroeg ik aan je wat je leuk vind aan moederschap maar wat vind je moeilijk aan het moederschap?

Dat je je niet kunt permitteren een slechte dag te hebben omdat je kind dit oppikt en zich onbewust spiegelt en je dag daardoor alleen maar pittiger zal worden. Ook vind ik het lastig dat ik moet loslaten dat ik kan bepalen hoe een dag zal verlopen en dan vooral in het kader van tijd voor mijzelf.

9. Welke dingen wil je je kind zeker mee geven?

Dat ze prima zijn zoals ze zijn. Ik ben enorm allergisch voor deze maakbare maatschappij waarin iedereen maar moet voldoen aan bepaalde verwachtingen. Dat begint al bij het consultatiebureau, neemt serieuzere vormen aan op school en hoe zal het verder verlopen? Mijn kinderen zijn oké en zolang ze geen verontrustend gedrag vertonen, ben ik uiterst tevreden.

10. Heb je nog advies voor andere moeders?

Laat je niet gek maken door andere ouders of mensen die hun mening ventileren en jou onzeker maken. Volg waar dat kan je gevoel, want dat zegt vaak heel veel. Tenzij Jeugdzorg op je hielen zit, want dat zou ik toch op hun advies afgaan 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s