Mummy interview met Karlien

thumbnail_IMG_4621

1. Hoi Karlien leuk dat ik je mag interviewen vertel eens wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven.

Ik ben Karlien, jurist en blogger. Toen de kinderen jong waren werkte ik 24 – 32 uur p.w. op kantoor. Nu ze naar school gaan is dat een stuk lastige om allerlei redenen. Omdat ik altijd al wilde gaan ondernemen, ben ik afgelopen jaar begonnen als juridisch tekstschrijver.

2. Hoeveel kinderen heb je, hoe heten ze en wat is hun leeftijd?

Mijn twee kinderen zijn 4 en 6, een jongen en een meisje. Vanwege hun privacy deel ik hun namen & gezichten niet online.

3. Hoe oud was je toen je moeder werd?

27!

4. Hoe combineer je het moederschap met je dagelijks leven?

Goede vraag. Het is altijd passen en meten. De jongste gaat net naar school, sinds een maand of 6. Maar dat loopt niet zo lekker. Ik keek uit naar ochtenden/dagdelen werken en dan ’s middags weer de kids ophalen van school. Sinds april heb ik hem dagelijks thuis en is het echt een beetje passen en meten.

thumbnail_IMG_4547

5. Gaat jou kindje naar de opvang of gaat die naar opa & oma toe?

Ze gingen altijd naar de gastouder. Nu ze naar school gaan haal ik ze na school weer op. Als ze wat ouder zijn gaan ze misschien één of twee middagen per week naar de naschoolse opvang. Onze kinderen zijn hooggevoelig en snel overprikkeld.

6. Wat vind je leuk aan moederschap zijn?

Je kinderen zien groeien, de ontwikkelingen die ze doormaken. Wij reizen graag en met kinderen reizen is nog intenser, dat vind ik mooi. Ja, met een dreumes of een peuter op reis heb je heel weinig rust, maar de ervaringen zijn zo mooi!

7. Welk cliché over moeder zijn klopt?

Dat het zo snel gaat. De tijd vliegt echt.

8. Eerder vroeg ik aan je wat je leuk vind aan moederschap maar wat vind je moeilijk aan het moederschap?

Als je niet oplet ben je iedere dag, de hele dag met je kinderen bezig. Of het huishouden, dingen regelen e.d. Tijd nemen voor jezelf schiet er nog weleens bij in.

9. Welke dingen wil je je kind zeker mee geven?

In deze tijd, waarin veel mensen overgewicht hebben, wil ik ze een gezonde basis meegeven. Ik hoop dat ze het normaal vinden om lopend of op de fiets naar de winkel of de sportclub te gaan. Deze “kleine” dingen helpen bij een gezond leefpatroon. Ook heb ik dat ik ze respect voor mens en dier mee kan geven.

10. Heb je nog advies voor andere moeders?

Rustig aan! Het hoeft en kan allemaal niet perfect. Gisteravond trok in na het avondeten mijn wandelschoenen aan en liet ik mijn man de kinderen naar bed brengen. Ruim 2 uur later kwam ik, uitgewaaid en uitgerust, weer terug.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s