Mummy interview met Romana

Hoi Romana leuk dat ik je mag interviewen vertel eens wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven.

Ik ben Romana Switzer, 37 jaar en heb een praktijk aan huis als Orthomoleculair Health en Lifestylecoach.

Hoeveel kinderen heb je, hoe heten ze en wat is hun leeftijd?

Ik heb 2 dochters van 8 en bijna 10 jaar, daarnaast heeft mijn vriend 2 meiden van 12, 15 en een zoon van 17! Een heerlijk huis vol als we met zijn alle zijn!

Hoe oud was je toen je moeder werd?

Ik was 27 toen mijn oudste geboren werd, 29 tot de jongste kwam.

Hoe combineer je het moederschap met je dagelijks leven?

Ik heb er vorig jaar de keuze kunnen maken om mijn werk in het onderwijs op te zeggen. Ik werk nu vanuit huis, hierdoor kan ik mijn werktijden afstemmen op de schooltijden van mijn meiden. Hiervoor gingen ze zowel naar de voorschoolse- als na de naschoolse opvang. Nu sta ik op ‘mijn dagen’ (want 50% co-ouderschap) altijd op het schoolplein! Ik ben zo blij dat dat nu kan.

Ik heb mijn meiden de helft van de week en om het weekend. Ik ben heel blij dat de vader van mijn meiden en ik het beide op deze manier wilde en konden regelen. We hebben hier een fijn ritme in gevonden, wat voor ons allemaal werkt.

logo-rs2

Gaat jou kindje naar de opvang of gaat die naar opa & oma toe?

Vroeger veel gebruik gemaakt van de opvang. Mijn ex werkte fulltime en in 4 dagen, waardoor we afhankelijk waren van anderen. De ouders van mijn ex hebben jaren 1 dag in de week opgepast, nu vangen zij de meiden op vrijdagmiddag om de week op, als het het weekend van papa is! Vanaf komend schooljaar gaan ze ook bij hun vader niet meer naar de BSO.

Wat vind je leuk aan moederschap zijn?

Ik heb altijd al moeder willen worden, die wens was heel sterk. Hoe bijzonder blijft het dat vanuit de liefde nieuwe mensjes ontstaan met kenmerken van beide ouders, maar allebei de dochters weer helemaal uniek!

Ik vind elke fase leuk tot nu toe, en een fase duurt ook precies lang genoeg. Wat ik nu heerlijk vind is dat je op deze leeftijden echte gesprekken kunt voeren, met elkaar praten over belangrijke dingen, maar ook samen lekker gek doen. En veel kusjes geven en knuffelen, of hand in hand lopen, dat zijn dingen waar ik heel erg van geniet. Ik hoop dat ze dat zelf ook nog lang willen!

Welk cliché over moeder zijn klopt?

Alle cliche’s kloppen, haha!

Eerder vroeg ik aan je wat je leuk vind aan moederschap maar wat vind je moeilijk aan het moederschap?

Ik vond de periode met 2 jonge kinderen heel zwaar. Onze meiden zaten vrij kort op elkaar, op de datum af 1 jaar en 9 maanden. Je hebt dan eigenlijk nog 2 baby’s in huis. Die gebroken nachten (ik kan daar heel slecht tegen), waarschijnlijk een onontdekte postnatale depressie, niet lekker in mijn vel zitten, hebben me toen een heftige burn-out opgeleverd. Die periode, waarin we ook nog eens gingen scheiden, was echt heel zwaar. Ik baal er soms nog

steeds van dat ik toen niet de moeder kon zijn die zij verdiende. Tijd kun je niet terughalen, maar nu kan ik er dubbel en dwars voor ze zijn en dat voelt heel waardevol!

Welke dingen wil je je kind zeker mee geven?

Dat alles mogelijk is, wat je kunt dromen, kun je doen! Als je maar in jezelf gelooft en er helemaal voor gaat!

Heb je nog advies voor andere moeders?

Een kind herinnerd zich later niet hoe schuin het huis was, wel de tijd die hij of zij met haar moeder of vader doorbracht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s