Mummy interview met CoCo

1. Hoi Coco,leuk dat ik je mag interviewen! Vertel eens wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Bloggen is mijn grootste passie! Daarom is Coco mijn pseudoniem op: https://anoniemjezelf.wordpress.com Verder ben ik dol op alles wat te maken heeft met kleur en ontwerpen, ik ben een zeer ondernemend persoon, vol met dromen en doorzettingsvermogen.

Mijn job is dagelijks zorg bieden aan revaliderende patiënten die terug op eigen benen willen leren staan.

2. Hoeveel kinderen heb je, hoe heten ze en wat is hun leeftijd?

Wij zijn een groot samengesteld gezin. Dat maakt mij naast mammie, ook een plusmama.

Omdat mijn blog in het grote teken staat van ons anoniem concept kan ik geen concrete namen en leeftijden zeggen.

Onze kleinste kabouter is een peutertje, en zo loopt dat van koppig nee roepertje door tot een stoere tiener die gaat verder studeren.

3. Hoe oud was je toen je moeder werd?

Begin mijn twintig jaren was ik niet alleen een dochter meer, maar ook een moeder van ons eerste kind. Met enkele jaren ertussen kwamen de andere bengeltjes erbij, en na al die geboortes voelde eindelijk ons gezin compleet aan.

4. Hoe combineer je het moederschap met je dagelijks leven?

Combineren met het werk is vandaag de dag nog altijd een uitdaging… Soms is het gewoon een kwestie van overleven. Maar thuiskomen met al die lachende gezichten maakt altijd veel goed.

Al geniet is ’s avonds wel extra als iedereen stil onder de wol ligt! 🙂

5. Gaat jou kindje naar de opvang of gaat die naar opa & oma toe?

We hebben de luxe niet om van familie opvang te genieten, dus het is rijden en zeilen met onze eigen middelen en die van echte vriendschap.

thumbnail_familie eendjes

6. Wat vind je leuk aan moederschap zijn?

De eerlijkheid uit een kindermond. Hoe zij de wereld bekijken is zo anders dan ons grote mensen… Daar kunnen we nog veel van leren.

Oh, en de spontane knuffels wanneer je het minste verwacht!

7. Welk cliché over moeder zijn klopt?

Vanaf je zwanger bent roepen mensen uit dat je leven nooit meer hetzelfde zal zijn… En dat klopt! Een geboorte, een nieuw lid in je gezin, gooit heel je leven om. Van ritme tot kleerkast, van tafelmanieren tot vrije tijd.

Wat niet klopt, als ze zeggen: je leven is voorbij! Ik ben niet voor een tienerzwangerschap, ik ben ook niet voor abortus. Men durft soms ongezouten schreeuwen: je leven is al voorbij voor het begonnen is! Maar dat is niet waar. Er veranderd veel… Maar de dankbaarheid, de liefde die je ontvangt van je kind(eren) maakt zoveel goed!

8. Eerder vroeg ik aan je wat je leuk vind aan moederschap maar wat vind je moeilijk aan het moederschap?

Ik voel me soms schuldig als ik streng ben, of weer eens sta te roepen. Soms luisteren de huisdieren beter, en dan is het tijd voor straf. Nadien voel ik me soms schuldig en vraag ik me af of ik het goed gedaan heb. Ik wil ze leren wat goed is, ook al zijn ze nog klein. Hopelijk beseffen ook de kleintjes later dat ik het beste met hun voor had.

Soms heb ik het moeilijk, dan denk ik heb ik die ene genoeg aandacht gegeven? Of gaf ik de andere teveel aandacht en ben ik iemand vergeten? Met een groot gezin roept iedereen om toer om aandacht, en soms mis ik dat iemand iets wil zeggen. Kan ik me ook schuldig om voelen.

9. Welke dingen wil je je kind zeker mee geven?

Beleefdheid, tafelmanieren, zaken zoals respect en doorzettingsvermogen.

Ik zou ze ook een handboek willen meegeven over ware liefde en echte vriendschap, maar dat moeten ze misschien allemaal zelf leren en ervaren?

Ook dankbaarheid, en jezelf zijn zou ik in dat lijstje willen zetten. Ik wil ze zoveel meegeven… Maar ze moeten ook durven leren met vallen en zeker weer opstaan.

10. Heb je nog advies voor andere moeders?

Durf wat minder streng te zijn voor jezelf! Als moeder moet je soms egoïstisch zijn en eens tijd nemen voor jezelf. Ga eens vroeger op bed liggen en lees een goed boek. Of kruip eens in bad met een glaasje wijn, moet toch kunnen?

Oja, en geloof niet dat het gras groener is aan de overkant. Of dat het overal rozengeur en maneschijn is… Een ouder zijn is niet gemakkelijk, opvoeden ook niet… Voel je niet alleen!

En als laatste tip:

Niet alleen tegen je man, maar ook tegen je kinderen: zeg voldoende, zelf teveel: “Ik hou van je!”

Coco

familie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s