Mummy Interview met Henla

Hoi Henla leuk dat ik je mag interviewen vertel eens wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven

Mijn naam is Henla. Ik ben 31 jaar en woon in Deventer met mijn gezin. Ik blog op mamametvrijheid.nl en doe af en toe een klus als virtual assistant. Ik deel mijn eigen tijden in en doe het werk dat ik leuk vind.

Hoeveel kinderen heb je, hoe heten ze en wat is hun leeftijd?

We hebben de 3 kinderen. Ze heten Veerle (6), Tiemen (5) en Liene (2). Ze kunnen ook goed met elkaar opschieten. En uiteraard zijn zij de liefste van de hele wereld 🙂

Hoe oud was je toen je moeder werd?

Op mijn 26e werd ik voor de eerste keer moeder. Geheel onverwacht kwam onze dochter 5 weken te vroeg ter wereld. Alles ging prima met haar gelukkig. Ik was nog niet met verlof en had nog niks klaar staan voor de bevalling.

Daarna kwam onze zoon. Deze keer besloot ik 6 weken van de uitgerekende datum met verlof te gaan om even te kunnen genieten. Ook hij kwam te vroeg. Deze keer beviel ik 4 weken voor de uitgerekende datum.

De laatste bevalling was het mijn wens om thuis te kunnen bevallen. Dat leek me ook heel fijn. Maar om dat te kunnen zou onze dochter binnen moeten blijven zitten tot 37 weken. Met 37 weken en 2 dagen werd zij thuis geboren.

Hoe combineer je het moederschap met je dagelijks leven?

Mijn gezin is het belangrijkste in mijn leven. Daarom draait het grootste gedeelte van mijn dagelijkse leven daarom. De kinderen zijn nu nog klein en ik vind het belangrijk om ervoor ze te kunnen zijn. De oudste 2 gaan naar school en de jongste gaat 2 dagen in de week naar peuterspelen. Dat zijn de momenten dat ik werk. En in de vroege ochtenduren of in de avond.

Gaat jou kindje naar de opvang of gaat die naar opa & oma toe?

De kinderen gaan niet naar de opvang of de BSO. Ook gaan ze niet naar opa en oma voor opvang. Wel als ze het zelf leuk vinden en dit willen.
We zijn gewoon thuis voor de kinderen. Ze kunnen speelafspraakjes maken wanneer ze willen.

thumbnail_familie vreeken

Wat vind je leuk aan moederschap zijn?

Ik vind het leuk om er te kunnen zijn voor de kinderen om de belangrijke momenten. Nu ze je nog echt nodig hebben. Om ze te zien groeien als persoon en alles van ze mee te kunnen maken. Maar om ook mee te helpen op school zodat ik weet wat daar allemaal speelt en wat ze daar doen.
Ze groeien zo snel en hebben je hulp steeds minder nodig. Daarom vind ik het zo fijn om nu de tijd voor ze te hebben.

Welk cliché over moeder zijn klopt?

Alle clichés over het moederschap kloppen.
De tijd vliegt inderdaad voorbij.
Voor je het weet zijn ze ineens een heel stuk groter.
Als je kind geniet, dan geniet ik ook.
Kleding koop ik liever voor de kinderen dan voor mijzelf.
En het is een fase die altijd goed komt. Ook al lijkt dat soms niet zo als je er midden in zit 🙂

Eerder vroeg ik aan je wat je leuk vind aan moederschap maar wat vind je moeilijk aan het moederschap?

Het moeilijke aan het moederschap vind ik dat je altijd mama bent. Het houdt nooit even op. Mama ben je echt altijd. Daarom vind ik dat je bewust ook tijd voor jezelf moet maken. En tijd voor jou en je partner samen. In het begin schoot dat er echt heel vaak bij in, maar daar werd ik geen leukere mama van. Tijd voor jezelf is echt nodig om weer op te kunnen laden. Om een vrolijke blije mama te kunnen zijn.

Welke dingen wil je je kind zeker mee geven?

Ik wil mijn kinderen meegeven dat ze zichzelf mogen zijn. Dat het belangrijk is om de dingen te doen die ze leuk vinden. Dat ze ook buiten de gebaande paden mogen gaan.

Heb je nog advies voor andere moeders?

Mijn advies voor andere mama’s is om te kiezen voor zichzelf en hun eigen leven. Te doen wat zij belangrijk vinden. Als jij gelukkig bent als mama, dan zijn je kinderen vaak ook gelukkig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s