Mummy interview met Rachel

1. Hoi Rachel leuk dat ik je mag interviewen vertel eens wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven.

Hi! Ik ben Rachelle 😊 In het dagelijks leven werk ik in een winkel. Dat doe ik part-time. Daarnaast blog ik en ben ik ‘thuisblijfmama’. Alles dus een beetje part-time 😉

2. Hoeveel kinderen heb je, hoe heten ze en wat is hun leeftijd?

We hebben een zoontje van bijna 3 inmiddels, en hij heet Wouter.

3. Hoe oud was je toen je moeder werd?

Ik was 23 toen ik moeder werd 😊

4. Hoe combineer je het moederschap met je dagelijks leven?

Eigenlijk gaat het hier net andersom; het dagelijks leven probeer ik te combineren met het moederschap 😉 En wat niet gaat, dat gaat niet. Omdat ik een wisselend werkrooster heb is dat af en toe best behelpen en soms best even ren-en-vliegwerk. We maken het ons thuis zo gemakkelijk mogelijk; ik hoef in het huishouden steeds minder te doen (boodschappen lossen we op met HelloFresh, we hebben een robotstofzuiger) en op die manier kan ik op mijn vrije dagen meer tijd aan onze knul besteden!

396b15c1284f66061e393d0dd397c65b-1523801568

5. Gaat jou kindje naar de opvang of gaat die naar opa & oma toe?

Een combinatie van beiden. We hebben twee dagen in de week kinderopvang waar onze knul naartoe gaat. Als het nodig is, komen opa en oma een dagje oppassen en een keer in de 4 à 5 weken gaat hij logeren bij opa en oma. Wanneer ik het heel slecht trek, veel pijn heb of heel moe ben na een aantal drukke weken komen opa en oma vaak een dagje extra om me hier thuis te ondersteunen. Dat vind ik enorm fijn!

6. Wat vind je leuk aan moederschap zijn?

Zoveel van jezelf en van je partner en familie terugzien in je kind. Soms is dat heel confronterend, maar het is toch wel echt heel erg tof om te zien dat ze bepaalde karaktereigenschappen zó sterk in zich hebben en dat dat zo sterk doorgegeven wordt. Maar ook qua uiterlijk vind ik dat supergaaf om te zien; hij heeft bijvoorbeeld echt mijn krullen en ik vind dat echt prachtig om te zien!

7. Welk cliché over moeder zijn klopt?

Kleine kinderen kleine zorgen, grote kinderen grote zorgen… In het begin dacht ik alleen maar ‘oh, hij heeft buikpijn’ of ‘oh als hij maar genoeg drinkt en slaapt’. Maar hoe groter ze worden, hoe drukker en wilder ze ook worden. De afgelopen maanden heb ik meer dan eens op de eerste hulp gezeten en dat heeft me jaren van m’n leven gekost.

8. Eerder vroeg ik aan je wat je leuk vind aan moederschap maar wat vind je moeilijk aan het moederschap?

Het loslaten. Soms moet hij dingen ook zelf doen en zelf ondervinden, zo klein als dat hij is en dat vind ik echt heel lastig want het liefst wil je ze overal tegen beschermen. En tja, alles waar ‘te’ voor staat is niet goed, dus ook te veel beschermen is niet goed! En het afscheid nemen als hij gaat logeren kan ik ook nog steeds niet zo goed tegen; hoe moe ik ook ben of hoe vrolijk hij ook is en hoe happy hij ook is om ook weer even bij opa en oma te zijn; ik blijf iedere keer huilen en me zorgen maken of alles wel goed gaat.

9. Welke dingen wil je je kind zeker mee geven?

Ik wil hem vooral heel veel liefdevolle herinneringen meegeven. Van huis uit heb ik geen babyfoto’s of foto’s in het algemeen van ‘vroeger’ en ik wil dat absoluut voorkomen. Ik hoop dat hij later terug kan kijken op een fijne, liefdevolle en vooral gezellige jeugd. Waarbij hij altijd het gevoel heeft gehad dat hij er mocht zijn en dat er niks is wat niet besproken mocht of kon worden.

10. Heb je nog advies voor andere moeders?

Blijf vooral dicht bij jezelf. In de tijd van social media en iedereen die overal maar een mening over wil geven kan je best snel onzeker raken. Maar diep in je hart voel je als moeder van jouw kind echt wel het beste wat je moet doen en wat je hart en verstand je ingeeft. Dat oergevoel hebben we niet voor niets gekregen! En als een ander er graag een (rot)mening over wil vormen; laat ze dan maar lekker. Laat het van je afglijden; want zij bewandelen níet jouw pa

Je kan Rachel volgen op

www.kaboutermama.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s