Webkonijn

1.Hoi Emmy , wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Ik ben Emmy, een klein meisje op deze grote wereld sinds 1986 en mama sinds 2014. Ik ben gehuwd met mijn eerste liefde. Dankzij hem ben ik mama van een fantastische zoon, mijn grootste bron van inspiratie. Ik ben begonnen met schrijven toen ik na mijn bevalling een moeilijke periode heb doorgemaakt. Het helpt me om met mijn emoties om te gaan en ik hoop er ook andere ouders mee te kunnen ondersteunen. Met mijn versjes probeer ik aan te tonen dat iedereen zowel goede als slechte momenten kent en dat dit zeker ok is.

Ik wou na een poosje meer delen dan ik in gedichtjes kwijt kon en zo is mijn blog www.webkonijn.be ontstaan.

2.Waarom ben je gaan bloggen over moederschap?

Ik ben zelf veel veranderd als persoon door mama te worden. Dit was in eerste instantie moeilijk, ik hoop dat ik door de zaken die ik deel kan tonen dat het ondertussen niet meer zo moeilijk is en tips kan meegeven aan andere ouders die zij dan weer kunnen gebruiken. Zelf heb ik ook enorm veel gehad aan het lezen van ervaringen van andere ouders.

3. Hoe combineer je het bloggen met je moederschap?

Ik doe zelfs meer, ik combineer bloggen met voltijds werken en moederschap. Het is mijn uitlaatklep en mijn hobby. Ik blog vooral wanneer zoonlief aan het slapen is of als ik echt inspiratie heb.

Dat combineren zie ik trouwens ook niet echt als een uitdaging hoor, het is gewoon iets wat vanzelf ontstaan is, zoals het opstellen van een dagboek of zo.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Ik heb mijn blog sinds 2016 of 2017 zeker? Ik weet het eigenlijk zelf niet zo goed meer, haha. Tevreden? Weet je, ik denk daar eigenlijk niet echt over na. Ik veronderstel dat ik tevreden ben, anders zou ik het vast niet meer doen.

Ik heb recentelijk wel wat aanpassingen gedaan hoor. Na het lezen van een artikel over privacy en het recht van kinderen hierop, veranderde ik ook een beetje mijn eigen mening omdat ik er zelf nog niet zo had over nagedacht. Naar aanleiding hiervan heb ik dan ook heel wat artikels weggehaald en aangepast (ik heb die heus wel gespaard voor mezelf en mijn zoontje voor later).

Daarnaast vind ik het moeilijk om mooie foto’s te maken en te gebruiken, ik wil het persoonlijk met eigen foto’s want het is voor mij vooral iets voor mezelf. Waar andere bloggers ook schijnbaar allemaal super fotografen blijven te zijn, is dat iets wat mij niet echt gegeven is.

16711787_1210763162352249_6668390615511711830_n

5.heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Eigenlijk niet. Ik weet ook niet waarom iemand hierop een reactie zou moeten hebben, bloggen (of eender welke hobby) is eigenlijk een keuze van een persoon, wie is iemand anders dan om te oordelen of dat goed of slecht is?

6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Euhm, ik weet niet of ik echt een werkwijze heb. Ik heb iets gedaan, beleefd, meegemaakt, een idee … Ik bedenk dan plots dat ik hierover wel iets zinnigs kan schrijven en dan doe ik dat.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Ja hoor, eigenlijk is mijn blog ontstaan door een versjes writerblock. In het begin maakte ik me er druk in als ik dan ook nog eens een algemene writersblock had, nu leg ik dat naast me neer. Er zijn soms momenten waar ik overloop van ideetjes, die spaar ik dan wat op voor zo’n stil moment.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Initieel postte ik iets wanneer het mij uitkwam. Voorlopig lukt het me al heel dit jaar om dit 1x per week op dinsdag te doen. Ik ben er voor mezelf nog niet uit of dit zo hoort of niet.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Eerlijk? Ik denk dat ik niet eeuwig zal bloggen, ik verander ook en groei mee met mijn zoon. Met mezelf. Misschien zal mijn blog algemener worden? Misschien ook niet? Geen idee eigenlijk. Wat ik wel al weet is dat er binnenkort een webshop zal komen op mijn blog met eigen creaties rond mijn gedichtjes en mijlpaalkaartjes. Dat vind ik ook best wel spannend.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Blijf vooral jezelf en doe wat je graag doet. Trek je niets aan van wat anderen zeggen of bezoekersaantallen. Bloggen (en eender welke andere hobby) moet je doen omdat je het graag doet niet omdat het moet, dan wordt het vanzelf een succes. En is dat niet zo, dan is dat ook ok, dan heb je op zijn minst iets gemaakt waar je later trots op kunt terugblikken.

 

Je kunt Emmy volgen op:

www.webkonijn.be

Facebook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s