Enjoycelife.nl

1.Hoi Joyce, wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan  je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Hoi! Mijn naam is Joyce, ik ben 26 en kom uit Groningen. Ik heb een leuk hamstertje, Nibbels en al 4 jaar een vriend. Naast bloggen vind ik bakken heel leuk, maar ook ben ik geïnteresseerd in fotografie. Het liefst zou ik de hele wereld over willen, maar daar heb je geld voor nodig haha.

Ik blog nu sinds 2 jaar op www.enjoycelife.nl. Dit is een persoonlijke lifestyle blog. Ik schrijf over mijn ziekte, Lupus, creativiteit en eigenlijk alles wat (me) gelukkig maakt. Een heel brede blog dus.

2.Wat was je doel met het starten van je blog?

In eerste instantie was het een uitlaatklep. Ik zat in een rolstoel door mijn Lupus en miste een bezigheid. Ik was erg afhankelijk van anderen om dingen (buitenshuis) te doen. Schrijven en typen ging echter wél. Schrijven was al jaren een passie en ik heb al eens eerder een blog gehad. Nu had ik tenminste de tijd en een leuke bezigheid.

Ik hoop anderen te inspireren dat je nog steeds een heel fijn en leuk leven kunt hebben na een diagnose. Natuurlijk is het af en toe moeilijk en frustrerend als iets niet lukt, maar je moet toch blijven kijken naar wat wél kan.

3. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven?

Ik heb geen baan momenteel en ben volledig afgekeurd. Naast de Lupus heb ik ook te maken met depressies. Dit samen maakt het soms al een hele uitdaging om een dag door te komen. Bloggen wil gelukkig redelijk en omdat ik zelf mijn tijd kan indelen, kan ik ook een keer zeggen ‘het komt morgen wel.’ Ik plan dus eigenlijk het bloggen als bijvoorbeeld mijn vriend werkt. Maar andere activiteiten zoals bezoeken aan de fysio en vrienden zien hebben prioriteit, daar plan ik het bloggen dus omheen.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Op deze blog ben ik nu 2 jaar bezig. Voorheen heb ik al blogs gehad, maar dat hield ik niet echt vol, omdat ik het met school moest combineren. Nu gat het eigenlijk heel goed. Ik heb structureel 4 blogs online, soms zelfs meer. Ik zie de bezoekersaantallen groeien en ik word beter gevonden door bedrijven voor mooie samenwerkingen.

11169770_10206078781640179_6945529707421535207_o.jpg

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Uiteraard, ik denk dat iedereen hier wel eens mee te maken krijgt, helaas. Ik heb het bericht verwijderd. Dat is een voordeel, ik moet alle reacties eerst zelf goedkeuren. Vervelende berichten komen dus niet op de site te staan. Of ik ga het gesprek aan, maar ik focus liever op de positieve lezers en reacties.

6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Ik maak aan het einde van de maand een planning voor de maand erop. Op die manier weet ik al wat ik ga schrijven en wanneer het online komt. Vaak begin ik wel echt met een onderzoek of de titel als ik een persoonlijke ervaring of iets dergelijks deel. Daarna komt de rest van de tekst en het zoeken naar een afbeelding of het zelf maken van beeldmateriaal. ‘s Ochtends deel ik het artikel op Facebook en Instagram.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Ik ga dan tijdschriften lezen, andere blogs bekijken, het nieuws kijken of zelfs soms gewoon een stuk wandelen. Overal kan ik eigenlijk wel ideeën weghalen, maar soms moet ik er wat meer moeite voor doen. Best frustrerend soms, maar extra tof als het dan toch lukt ergens mee te komen.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Ja! Er komt op maandag, woensdag, vrijdag en zondag een artikel om 06:00 uur. Er komen dus minimaal 16 artikelen online in de maand. Soms zelfs meer! Op maandag standaard de geluksmomentjes van de week ervoor en eerder had ik op zondag een rubriek ‘Seks talk’, deze wil ik weer op gaan pakken.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik hoop oprecht dat ik er op een gegeven moment van rond kan komen. Schrijven doe ik het allerliefst. Ik vind het heerlijk om nieuwe content te maken en bedenken. Maar voor nu hoop ik vooral dat mijn bezoekersaantallen blijven groeien en dat ik er plezier in houd. Ik verwacht in ieder geval niet op korte termijn te stoppen.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Wees uniek. Kijk, alle dingen zijn bijna al wel een keer gedaan, maar met je eigen ervaring en schrijfstijl kan je er toch een heel eigen artikel van maken. Bovendien zijn er verschillende invalshoeken mogelijk. Probeer het eens van een nieuwe kant te belichten.

In ieder geval is het nooit een goed idee om tekst 1 op 1 te kopiëren. Vraag een blogger of fotograaf altijd toestemming voor het gebruik van beeldmateriaal. Dit voorkomt veel gedoe of zelf een hoge boete.

 

Je kunt Joyce vinden op:

www.enjoycelife.nl.

Facebook

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s