20 weken echo

Het is ondertussen al weer meer dan 3 weken geleden maar ook ik heb me 20 weken echo gehad.

Ik was erg zenuwachtig en zag er heel erg tegen op dat terwijl de 20 weken echo’s bij Guusje & Saar allebei heel goed waren.

48987162_2216633445024720_5364962937855279104_o

Donderdag 29 nov was het dan zover samen met Robbert ging ik naar het ziekenhuis al snel kwamen ze bij de echo er achter dat het hoofd maar ook de rest van het lichaampje wat aan de grote kant waren maar er werd voor de rest weinig over gezegd de rest werd er naar de volgende gekeken:

• open rug
• te kleine schedel of ontbreken deel van de schedel
• defecten in de buikwand
• afwijkingen aan het skelet
• nierafwijkingen
• waterhoofd
• maagafsluiting
• gat in middenrif
• hartafwijkingen
• lip- of gehemeltespleet

Nadat ze klaar waren met de echo werd alles in de computer gezet en naar het gemiddelde gekeken en toen bleek dat ons meisje toch echt boven het gemiddelde zat met haar hoofd zo dikke week vooruit en haar beentjes een week in eerste instantie dacht ik niets aan de hand dan is ze wat groter maar protocol is dat je dan naar een academisch ziekenhuis wordt door gestuurd en daar schok ik nog al van. Omdat de verloskundige twijfelde en niet echt antwoord kon geven op onze vragen wilde ik graag de mening van mijn gynaecoloog en die gaf toch als advies om toch de echo opnieuw te laten doen in UZ Gent omdat ze daar betere apparatuur hebben en beter kunnen zien wat er precies aan de hand was.

Door de verloskundige werd er een afspraak gemaakt daarna en we konden donderdag 6 december terecht dus moesten we een week wachten.

Nou ik kan zeggen dat het een pittige week was al hielt ik in me achterhoofd dat ze voor de rest niets mis was met ons meisje en tja wat kan je doen tegen een grote baby.

De week er op ging ik samen met Robbert naar Gent om daar opnieuw een echo te laten maken , ik ben in een ver verleden wel eens bij UZ Gent geweest maar jeetje wat is dat een groot ziekenhuis vond het net een klein dorp waar je zo in kan verdwalen. Na ons aangemeld te hebben gingen we naar de afdeling toe waar we al snel geholpen werden en ja daar hebben ze echt betere apparatuur want we konden zowat de ribben tellen bij ons meisje na een half uur kregen we de uitslag van een hele aardige arts ,hij gaf aan dat inderdaad ons meisje aan de grote kant is maar echt niet te groot en het kan ook te maken hebben met me zwangerschapsdiabetes. Daardoor kan het zijn als ze zo blijft groeien dat ze eerder gehaald gaat worden ( wat ik niet erg zou vinden).Wel is het zo dat ik met 24,28,32,36 weken een groei-echo krijg gewoon in Terneuzen om te kijken hoe ze groeit.

Met een gerust hart gingen we dus naar huis blij dat alles goed was , ondertussen ben ik al weer bijna 24 weken zwanger en voel haar af en toe ook al schoppen ondanks dat zal ik pas gerust zijn als de zwangerschap voorbij is en dat ik dat kleine meisje op me buik heb liggen gezond en wel

 

11 gedachten over “20 weken echo

  1. Oef, gelukkig is alles oké! Ik vond dat voor mij m’n zwangerschap pas écht begon eenmaal ik wist dat de 20-weken echo volledig in orde was.

    Like

  2. Wat naar die spanning en onzekerheid. En daarom toch wel fijn dat jullie doorgestuurd zijn? Nu weet je in ieder geval dat alles ok is. De 20 weken-echo is echt wel een pittig moment vind ik.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s