merellisanne

1.Hoi Merel , wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Hoi, mijn naam is Merel en ik schrijf sinds juni dit jaar voor mijn blog Merellisanne.nl. Op mijn lifestyle blog vind je posts over dingen die mij bezighouden. Reis tips voor Parijs (waar ik regelmatig ben omdat mijn vriend daar woont), de leukste hotspots, bizarre dingen die ik heb meegemaakt en nog veel meer.

2.Wat was je doel met het starten van je blog?

In 2012 ben ik met mijn eerste blog begonnen omdat ik een high school year in Amerika ging doen en het thuisfront op de hoogte wilde houden van mijn avontuur. Vervolgens heb ik verschillende blogs gehad omdat ik het ontzettend leuk vind om te bloggen. Een specifiek doel heb ik eigenlijk niet, ik blog omdat ik er plezier in heb en omdat ik de dingen die ik meemaak graag met anderen deel. Ik bevind mij regelmatig in bizarre situaties en denk dan altijd, dit verhaal wil ik delen op mijn blog.

3. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven?

Bloggen is voor mij prima te combineren met mijn dagelijks leven omdat ik best veel vrije tijd heb. Ik studeer journalistiek dus soms kan ik mijn blog zelfs inzetten bij schoolopdrachten. Zo onderzocht ik wat mijn lezers van mijn blog missclumsy.com vinden voor het vak onderzoek en kan ik het aantal uren dat ik aan mijn blog schijf gebruiken voor de 50 uur journalistieke activiteit die ik per jaar moet doen.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Ik blog nu ruim vijfenhalf jaar. Helaas heb ik niet zoveel geblogd als ik zou willen omdat er elke keer andere dingen tussen komen. Als ik meer tijd in mijn blog gestoken had dan had ik veel meer geleerd. Sinds ruim een maand heb ik mijn nieuwste blog online en hier wil ik veel tijd aan besteden.

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Nee ik heb eigenlijk nooit vervelende reacties gehad.

6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Ik hou een lijstje bij met onderwerpen waarover ik wil schrijven. Zodra ik een nieuw idee heb zet ik die op mijn lijstje. Meestal typ ik mijn berichten, lees ze een keer of twee door om ze vervolgens te publiceren. Echt vooruit werken doe ik weinig, maar ik vind wel dat ik dit meer zou moeten doen.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Als ik een writersblock heb ga ik blogs van anderen lezen, even de deur uit om inspiratie op te doen of 10 minuten freewriten. Bij freewriten schrijf je 10 minuten lang aan één stuk door over een bepaald onderwerp zonder een pauze te nemen. Ik kies bijvoorbeeld het thema vakantie en schrijf alles op wat er in mij opkomt wat hiermee te maken heeft. Niet als een lijstje, maar als één lopende tekst.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren?

Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit? Nee, ik heb geen vast rooster. Het liefst zou ik iedere dag uploaden, maar ik heb niet altijd genoeg inspiratie. Ik probeer 2 tot 3 keer in de week iets nieuws te plaatsen.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik hoop meer structuur te vinden in het bloggen. Voorruit werken, uploaden op vaste momenten en iets meer eenheid in mijn content. Ik wil mezelf graag ontwikkelen op het gebied van fotografie en wil graag goede content maken. Mijn blog is nu nog een beetje een rommeltje en ik zou graag een website hebben waar ik echt trots op kan zijn.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Het belangrijkste van bloggen is dat je plezier hebt in wat je doet. Als je blogt omdat je graag bekend wil worden of gratis spullen ontvangen dan is het echt zonde van je tijd. Waarom zou je iets doen wat je eigenlijk helemaal niet leuk vind?

 

Je kunt merel vinden op:

www.Merellisanne.nl.

 

8 gedachten over “merellisanne

  1. Leuk interview. En zo eens met je laatste opmerkingen. Bloggen doe je omdat je het leuk vind! Leuk in te schrijven, leuk om te delen. En alle andere zaken die erbij horen (fotograferen, social media etctec)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s