Interview met Vlinderkusje

1.Hoi Anja , wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Mijn naam is Anja. Ik ben 35 jaar en getrouwd met Ad. Ik heb 4 kinderen. Twee stiefkinderen; Iris (20) en Daan (18), en Boris* en Babet(1). Ik werk als grafisch ontwerper, project coördinator, schijver en webshop eigenaar. Verder zing ik ook veel en graag.

2.Waarom ben je gaan bloggen over moederschap?

Ik ben gaan bloggen na het verlies van onze zoon Boris. Hij overleed in april 2015 in mijn buik na een zwangerschap van 38+5 weken. Er ontstond de behoefte om te gaan schrijven, en ik merkte dat het me hielp bij mijn verwerking. Toen ik besloot om te delen gebeurde er iets bijzonders. Vele moeders, en soms vaders, werden geraakt door ons verhaal. Ze werden gesteund door woorden die ze zelf soms niet konden vinden of waar ze zich in herkenden. Daardoor bleef ik delen, en ontstond er uiteindelijk mijn blog.

3.Hoe combineer je het bloggen met je moederschap?

In eerste instantie was dit helaas niet zo lastig. Ik had namelijk geen kindje in mijn armen waar ik voor kon zorgen, dus was ik blij met alles wat ik voor hem kon doen. Zoals schrijven over en voor hem. Inmiddels is Babet er, en is het soms lastig om alles bij te houden, want het kost allemaal best veel tijd. Vooral de vele lieve en bijzondere reacties die ik krijg wil ik graag beantwoorden en dat kost veel tijd. Maar ik blijf het met heel veel liefde doen, omdat ik het voor Boris doe. Ik kan niet voor hem zorgen maar wel voor mijn verdriet en mijn liefde voor hem.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Sinds juni 2015 schrijf ik in het openbaar. Ik ben trots op wat er staat, maar ik had het liever niet gehad…

logo_large

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Nee gelukkig niet. Ik ontvang eigenlijk alleen maar liefde van mijn lezers. Daar ben ik heel dankbaar voor!

6.In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Ik schrijf wanneer ik voel dat ik moet schrijven. Het is dus geen standaard proces. Ik heb geen vaste momenten, en dat betekend dat het soms heel snel achter elkaar komt, maar soms ook een tijdje niet. En dat is prima zo.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Eigenlijk dus niet, omdat ik alleen blog als er behoefte is vanuit mijzelf.

Ik schrijf ook columns voor de plaatselijke krant, en dan is er natuurlijk wel tijdsdruk. Maar ook dan red ik me er meestal wel uit. Ik spar dan vaak even met Ad, of ik duik in het nieuws.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Nee! Zie vorige reacties 😉

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik denk dat ik zal blijven bloggen. Ik schrijf veel, ook boekjes en gedichten. Het is fijn om dit te kunnen doen voor Boris, mijzelf en voor lotgenoten, dus ik zal hier mee doorgaan. Ik blijf helaas levenslang moeder van een dood kind, van mijn lieve Boris. Dus ik zal blijven zorgen voor mijn verdriet.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Eigenlijk maar eentje; Volg je hart, wees eerlijk en blijf jezelf.

Je kunt Anja volgen op:

www.vlinderkusje.nl

facebook

Instagram

6 gedachten over “Interview met Vlinderkusje

  1. Hi Anja. Met tranen in mijn ogen je site bekeken en ‘Zusje’ gelezen. Wat een groot verdriet om mooie Boris. En tegelijkertijd wat mooi hoeveel liefde ik lees in je woorden. Veel sterkte, dit verdriet blijft voor altijd. Ik vind het heel mooi hoe je het hebt omschreven als ‘gebroken geluk’ …

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s